Annonse

Filminfo og video

London Boulevard

Mitchell (Colin Farrell) har akkurat blitt løslatt fra fengsel etter å ha sonet 3 år. Han finner snart tilbake til sin gamle kompis Billy (Ben Chaplin), som tidligere var hans partner in crime, men Johnny er fast bestemt på å ikke gå tilbake til det gamle livet. Han får seg derfor jobb som livvakt for den vakre skuespillerinnen Charlotte (Keira Knightley). Hun er veldig plaget av journalister og paparazzi, og Mitchell hjelper henne å holde disse på avstand.

Mitchell og Charlotte faller etter hvert for hverandre og legger planer om å flykte til L.A sammen. Men Londons underverden, med mafiabossen Gant (Ray Winstone) i spissen, har merket seg Mitchells innflytelse, og vil ha ham med i gjengen. Mitchell nekter, men dette er ikke personer som tar et nei for et nei..

London Boulevard er regidebuten til William Monaghan, mannen bak det enestående manuset til Scorseses The Departed.  Han holder seg her mye i samme gate, med gangstere, stygg munnbruk og brutal vold. Den når nok ikke The Departed til knærne, men det er et mer enn hederlig forsøk.

Og om ikke annet, så viser han at han klarer seg godt som regissør også, og er en mann som nå må følges med på både når det gjelder manus og regi!

Bilde
Filmen ser faktisk veldig bra ut I HD. Den ser kanskje litt skitten og mørk ut, men det er nok med intensjon, da det for så vidt er en skitten film også. Et flott, sprudlende bilde i både dag og nattscener.

Lyd
En veldig dialogdrevet film, uten de helt store surroundutfordringene, men all 60 og 70 talls rockmusikken fra soundtracket høres fantastisk ut!

Ekstra
Absolutt ingenting dessverre.

Konklusjon
En spennende, mørk thriller med gode skuespillerprestasjoner, flott bilde og et kult soundtrack! Anbefalt!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse