Annonse

Filminfo og video

Abduction

Abduction

Karakter

3 
Nathan Harper lever et temmelig bekymringsløst liv men føler allikevel at noe ikke er som det skal være. Han har en intens følelse av at han er adoptert og at foreldrene hans derfor ikke er hans faktiske foreldre. En dag jobber han sammen med sin store forelskelse Karen på et skoleprosjekt. Dette fører til at han kommer over en nettside for savnede barn. Her ser han et bilde av seg selv og blir sjokkert. Han begynner selvsagt å søke sannheten og finner ut at den er alt annet enn lett å håndtere. Ifra å feste og kose seg med alt liver har å by på for en High School Student, må han plutselig slåss for sitt eget liv, sin egen fremtid og ikke minst for å finne ut av sin fortid.

John Singleton har gjort en god karriere med filmer som Boyz in the hood, Shaft og Four Brothers. Han behersker actionsjangeren godt men han faller noe igjennom når store følelsesmessige problemer skal dras inn. Abduction blir relativt overfladisk og skuespillet preges av intense blikk og skuling på de andre karakterene. Dialogen er noen ganger skremmende amatørmessig, og virker veldig lite gjennomtenkt. Det er som om det har vært lite rom for improvisasjon og manuset følges slavisk selv om det virker unaturlig.

Men det er forfriskende å se Taylor Lautner som noe annet enn en kjærlighetssyk varulv. Han har absolutt potensiale for å få en god karriere etterhvert, det hele står og faller litt på rollevalget. Dette er ikke den mest krevende rollen han kunne valgt for å si det sånn. Karakteren blir bare skrapet på overflaten, og selv om noen følelsesladde øyeblikk oppstår, er det ikke godt nok.Han støttes dessuten opp av en god cast, deriblant Maria Bello og Sigourney Weaver som begge fremstår som sterke kvinnelige karakterer. Det er også interessant å se Michael Nyquist i rollen som en serbisk drittstøvel som er ute etter Nathan og hans biologiske far. Han etablerer seg desverre ganske fort som skulerens mester, men han klarer å følge blikket opp med intense atferd.

Jeg skulle så gjerne ha likt denne filmen litt bedre enn jeg gjorde. Den er underholdende, men noe inkonsekvent i historien og gjennomføringen av actionsekvensene. Historien hadde potensiale til å engasjere, men det meste blir for overfladisk og når dermed ikke inn i hjerterota. Det er ingen tvil om at den vil få utallige ungdomspike hjerter til å smelte for Lautner igjen, men han alene var ikke nok til å få meg til å smelte.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse