Annonse

Filminfo og video

Bambi

Filmen om hjortekalven Bambi er et av Walt Disneys største mesterverk. Det er film nr 5 i Disneys klassikere og nå er den kommet på Blu-ray, noe som tar magien ett steg høyere enn hva vi har opplevd før. I god HD-kvalitet og med finpuss av lyden er dette eventyret herlig å se. Man kan ikke annet enn å la seg sjarmere av den storøyde nysgjerrige Bambi og hans herlige venner Trampe, Blomst og Ugla.
 
Bambi er en film jeg har sett mange ganger, og at det er en klassiker, det er ikke til å komme unna. Den har også alt som en god animasjonsfilm for hele familien skal ha. Her er det søte og lattermidle kommentarer, humoristiske scener og spenning, alt fantastisk pakket inn. Musikken er godt tilpasset filmen, det har i grunnen Disney alltid vært flinke til. Og lyden på denne utgivelsen er veldig god.

De fleste kjenner nok scenen hvor Bambi for første gang oppdager at vannet er blitt hardt og glatt, og jeg ler like godt hver gang av Trampes iherdige forsøk på å få Bambi til å stå på alle fire bena. Den er bare herlig den scenen, og helt klart min favoritt.


 
Selv om jeg er veldig svak for Bambi, så har jeg oppdaget at filmen egner seg mer for mindre barn enn min 8-åring. Han synes den er fin, men ikke så spennende og interessant at han vil se den igjen og igjen. Den er litt kjedelig, men pen, er hans kommentar. Han syntes dog det var artig å se litt om hvordan filmen ble laget. Selv syntes jeg det var moro å se utelatte scener og den utelatte sangen "Kvitredilla".
 
Jeg har tidvis undret meg over Blu-ray og den fantastiske bildekvaliteten alle snakker om, men her ser jeg helt klart merkbar forskjell fra DVD-utgaven. Både når det kommer til klarhet og dybde i bildet, samt lyden. Denne utgivelsen inneholder i tillegg til Blu-ray også DVD-utgaven.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse