Annonse

Filminfo og video

Hung - sesong 1

Ray Drecker (Thomas Jane) fra Detroit er en velutstyrt lærer og basketballtrener hvis karriere ikke er så mye å skryte av. Det er heller ikke hans forhold til barna Damon og Darby (Charlie Saxton og Sianoa Smit-McPhee), som bor sammen med moren Jessica (Anne Heche). I tillegg har han en meget irriterendes nabo som forsøker stikke kjepper i hjulene på han. Og når han så en dag står på nesten total bar bakke, må noe skje. For å få endene til å møtes bestemmer han seg for å prøve en ny yrkesvei - prostitusjon. Men, som venninnen Tanya (Jane Adams) trenger han markedsføre seg, så da foreslår Tanya at hun skal bli halliken hans.Helt ærlig: jeg var skeptisk til å starte på denne serien her. Mannehore med stor kuk og masse pøking, dette kategorisert som komedie. Jaja, det var bare å hoppe i det, og jeg angrer ikke et sekund!

Selv om det hele virket litt trått i starten med mye snakking, tok det ikke mange minuttene før ting startet skje, dog det var en smule tragisk hva som hendte måtte jeg trekke på smilebåndet. Det ble fort mer smil for hver episode. Jeg får litt Frustrerte Frue følelse av denne serien, både fordi hovedpersonen kommer inn med fortellerstemme fra tid til annen, men også pga de små tingene som har en tendens til å dukke opp og enten forsure eller bedre hverdagen. Men, dette er langt fra negativt, det gjør serien enda mer fengende i mine øyne.

Det er mye gode kommentarer, og det er herlig ironi i tillegg til skikkelig svart humor. Hvor korrekt fremstilling av en mannehore dette er skal man ikke dvele ved. Serien er nok ikke ment å være så alt for informativ og realistisk, bare ren skjær underholdning. Og at den underholder, det er det ingen tvil om. Men, enkelte menn kan kanskje plukke opp et og annet tips her. I tillegg gir serien klare indikasjoner om at har man noen gode personlige egenskaper, så er det ingen ting i veien med å dra nytte av dem.

Siden hver episode også bare er i underkant av 30 minutter, blir det hverken for kort eller for langt, så episodene rekker ikke bli kkjedelige. Da skjermen min gikk i svart etter siste episode i første sesong, var jeg klar for sesong 2.For det første er Thomas Jane en meget kjekk mann, og det er et stort pluss når man skal spille hovedrolle i en slik serie. Han er ikke så ille skuespiller heller, men jeg vil si han egner seg mer som serieskuespiller enn filmskuespiller. Jane Adams som spiller Tanya er kanskje ikke den man hadde sett som førstevalg til å spille hallik for en mannehore, men rollen passer henne, og hun gir mye av seg selv både i de mer seriøse scenene og i de med humor. Anne Heche spiller passe stressa og frustrert, det er vel i grunnen slik jeg alltid har sett henne, men det skal sies hun kler bedre denne rollen enn diverse andre filmroller hun har hatt.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse