Annonse

Filminfo og video

Hung - sesong 2

Ray (Thomas Jane) er ganske så nyskilt fra Jessica (Anne Heche). Sammen har de to barn, Darby og Damon, disse flytter til sin mor etter at huset til Ray brenner ned til grunnen, og de er ikke like interessert som han til å bo i telt. Han er ikke så vellykket i sitt arbeide som high school-trener/lærer heller, og nød lærer naken kvinne å spinne heter det, vel, nød lærer også mnn ett og annet. Så, Ray tester ut en ny måte å få endene til å møtes på, så han starter som mannehore. Hans venninne Tanya (Jane Adams) tilbyr seg å være hans hallik, og hun får også hjelp av sin venninne Lenore (Rebecca Creskoff), så da står Ray der nå med to halliker og deres kamp mot hverandre.Etter å ha kost meg med første sesong, så jeg frem til å se sesong to. Men, det ble i grunnen litt nedtur, for mens første sesong fokuserte veldig på bygge opp et forhold rundt hovedkarakterene og deres laden, alt inne i episoder på under 30 minutter, noe som fungerte utmerket. Så har det her blitt mer hektisk og jeg føler at episodene blir for knappe. Det går for fort i svingene og alle karakterer har fått mer tid. Noe som jeg synes går på bekostning av den svarte humoren og det personlige vi ble kjent med i første sesong. Jeg humret nemlig titt og ofte under første sesong, her blir det mye tid uten latter. Føler at dette her ble mer drama, hvor det ble smelt inn ett og annet humoristisk poeng, ikke bestandig like vellykket.

Man får følge Jessica og hvordan hun sliter med å tilpasse seg livet som ikke ble helt som det skulle etter en forholdsvis lettvint og perfekt ungdomstilværelse hvor hun var ballets dronning og heiagjengleder. Og dette er forsåvidt greit, siden hun er en viktig del av serien. Det samme gjelder tvillingene til Ray og Jessica, og jeg hadde trodd  og håpet vi skulle få se mer til disse og deres forhold til hverandre og faren, og hvordan de best skal tilpasse seg tilværelsen. Det var nemlig slik det så ut til å bli etter første sesong. Men her ble jeg igjen noe skuffet.Det er noe som heter "å hoppe etter Wirkola", og det gjelder i stor grad i denne sesongen. Selvsagt vil en sesong to hvor det er samme karakterer by på en del gjentagelser, men her er det ikke dette som er problemet. Snarere tvert i mot. Det er alle de nye fokuseringer på alle karakterene i serien som ødelegger mye. Der hvor en episode på en snau halvtime fungerte utmerket er det nå blitt slik at man burde økt med en halvtime for å få plass til alt som skaperene tydeligvis vil ha med. Dette ble desverre en nedtur.

Thoma Jane gjør igjen en god rolle som den ikke helt vellykkede Ray. Han er helt klart den som holder denne sesongen oppe, god hjulpet av Anne Heche som Jessica. De er begge troverdige i sine roller og man ser en god utvikling fra Heche i denne sesongen. Der i mot er det noe nedgang for Jane Adams som jeg synes gjorde en veldig god jobb i første sesong. Her blir hun i grunnen noe platt og nesten en dårlig parodi av en hallik. Det samme kan man i grunnen si om Rebecca Creskoff, som spiller Rays andre hallik. Hun spilte og betraktlig bedre i sesong 1. I en gjesterolle treffer vi Lennie James som Charlie, en hallik av den gamle skolen.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse