Annonse

Filminfo og video

Ladyhawke

Historien om en kjærlighet som aldri kan fullbyrdes. Biskopen av Aquila kastet en forbannelse over to elskende, en forbannelse som gjorde den ene til ulv om natten og den andre til hauk om dagen. Det er deres skjebne at de aldri vil møtes som mennesker.Sukk. Dette er vel den mest fantastiske og romantiske kjærlighetshistorie ever, selv ikke Dagboken når helt opp til denne. Første gang jeg så den ble jeg forført av det hele. Alt fra starten med en meget ung Matthew Broderick som Phillipe Gaston, en frekk lommetyv som er kastet i Aquilas dype fangehull. Da så en meget kjekk Rutger Hauer dukker opp på en svart hingst, da var jeg helt inne i filmen. Og det hele hadde nettopp startet.

Hvorfor lager de ikke slike filmer lenger? Dette eventyret har alt en god film bør ha: Gode skuespillere, solide karakterer, fantastiske replikker, vakker filming og fantastisk musikk. Og en solid story med spenning, humor og kjærlighet. Man kan ikke annet enn å drømme seg bort, bli forelsket i filmen og dens tre hovedpersoner: Phillipe, Navarre og Isabau.Det er ikke ofte jeg blir rørt når jeg ser filmer. Men ingen regel uten unntak, og enkelte scener i denne filmen har fått en tåre eller tre til å trille nedover kinnene på meg. Dette er en sånn film som gir meg et sug i magen selv om jeg vet hva som skjer i neste scene, kanskje nettopp derfor? For jeg vet hva som vil skje og vet hvor bra det hele er.

Med tanke på at filmen er fra 1985 så er kvaliteten på DVD'n meget bra. Det er klare farger og god lyd, og man får en trang til å ville se den på stort kinolerret med høy lyd, for denne filmen er blandt de som fortjener å bli vist på stor skjerm og med et anlegg som yter musikken her rettferdighet. For den er helt klart med på å gjøre filmen til hva den er. Det er Andrew Powell som har laget musikken og den fremføres av The Philharmonia Orchestra.Det blir ikke noe bra film uten en gode skuespillere, og her har vi et godt knippe av dem. Først er det Matthew Broderick som spiller Philipe Gaston. Hans unge uskyldige utseende er helt klart rett for rollen som en rappkjeftet frekk lommetyv som har for vane med å snakke med seg selv. Så har vi Rutger Hauer som Etienne Navarre, den mørke ridder på den svarte hingsten. Dette er en mann som alltid har fascinert meg, både pga utseende og kvalifikasjoner på lerrettet. I denne filmen må man nesten bare forelske seg i han. Som den vakre Isabeau møter vi Michelle Pfeiffer. Regisør Richard Donner kunne ikke gjort et bedre valg til denne rollen. Med sin lyse hud og blå øyne er hun ubeskrivelig vakker, og hun gjennomfører også rollen med glans. Ingen eventyrfilm er komplett uten slemminger, og Ken Hutchison spiller Marquet, Biskopen av Aquilas høyre hånd. Og den onde biskopen spilles av den nå avdøde John Wood. Leo McKern spiller Imperius munken.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse