Annonse

Filminfo og video

Hall Pass

De to bestevennene Rick (Owen Wilson) og Fred (Jason Sudeikis) har vært gift i mange år, og lever et forholdsvis godt liv. Men det har kommet til et punkt hvor Rick og Freds partnere har fått nok av guttenes sexfikserte, rastløse og barnslige oppførsel. Dette fører til filmens hovedpoeng: Rick og Fred får et fripass. Dette fripasset innebærer en uke med fri fra ekteskapet og alle plikter det fører med seg.

Filmen bærer preg av å være en typisk Hollywood-komedie i dens dramaturgi og fortellermåte. Men allikevel er det noe mer seerverdig ved denne filmen enn ved mange av de andre filmene i samme klasse. Originale replikker og hendelser skaper i aller største grad humor, men også en slags flau gjenkjennelse. Farrelly-brødrene kom i 1994 med sitt gjennombrudd ”Dumb and dumber”, og har siden den gang beriket komedie-sjangeren mange ganger. Én av deres filmer som jeg husker virkelig godt er ”Stuck on you”. Den bar også preg av å være et nytt og kreativt pust i komedie-sjangeren, akkurat som ”Hall pass”.

Filmen tar, selvfølgelig, en vending slik at fripasset ikke byr på så mye damer, fest og moro som Rick og Fred hadde tenkt. Og gjennom filmen kan man følge hvordan guttene stadig blir mer ydmyke.

Noe av det jeg synes er mest fascinerende med denne filmen er hvordan Owen Wilson fremstår i sin karakter Rick. Jeg husker Wilson best fra ”Meet the Fockers” og andre komedier hvor han i større eller mindre grad har vært umoralsk, ung og fri. I denne filmen er han omkring 40 år og tobarnsfar. Og tross det faktum at han får sjansen til å være nettopp ung og fri om igjen, blir utfallet denne gangen svært samvittighetsfullt og søtt.

Hvis du ikke vil se så mange filmer i denne sjangeren i år, vil jeg helt klart anbefale å se denne. Du vil klare deg helt fint uten å se ”Hall pass”, men livet blir en smule morsommere etter å ha sett den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse