Annonse

Filminfo og video

Assassins

Assassins

Karakter

6 
Robert Rath (Sylvester Stallone) er leiemorder og anses som den beste i sitt fag. Han fikser enhver situasjon og etterlater aldri spor. Men: hans største ønske er å slutte i jobben. Han plages med minnene etter et mord som fant sted for femten år siden, hvor han drepte sin gode venn og mentor Nicolai. Så forstår Robert at han har med en motstander å gjøre da hans skytemål blir skutt av noen andre rett foran nesa på han. Denne utfordreren er den psykisk syke Miguel Bain (Antonio Banderas) som helt klart ser opp til, men også er svært sjalu på Robert og hans ferdigheter. Det viser seg at Miguel Bain sitt mål er å skyte Robert Rath. Plutselig er det leiemorderen som er målskive.

Det finnes en hel rekke action-filmer ute på markedet, men jeg synes ”Assassins” virkelig er noe utenom det vanlige. I løpet av de første minuttene av filmen har allerede et mord blitt begått, og man forstår at Robert Rath er en mystisk fyr. Det synes jeg er et anslag som sier sitt for denne filmen. Det går en god stund før man forstår hvordan alle elementene henger sammen, men dette synes jeg stort sett bare fungerer som et godt driv. Hele tiden lurer jeg på hva som blir det neste som vil skje, og hvorfor Stallone og Banderas sine karakterer gjør som de gjør. Når det er igjen omkring én time med film, vet man som seer det aller meste, og det bygger seg opp mot et klimaks. Under denne oppbygningen følte jeg virkelig at jeg var med i filmen. Enda nærmere TV-skjermen måtte jeg flytte meg da det, selvfølgelig, oppstår en dramatisk vending i filmens siste minutter med både våpen og skader.  

Det er rett og slett en ren fryd å se Stallone og Banderas spille sammen i ”Assassins”. Stallone spiller den kalde, men samtidig sjarmerende Robert Rath på en mystisk måte, og det tar lang tid før man kommer inn på ham. Men via en kvinne som blir en viktig del av filmen, får vi se noen av leiemorderens myke sider også. Banderas spiller ikke sin rolle noe dårligere, og som gal og stressa spanjol briljerer han.

Det er ikke hver dag man får se en film med gode skuespillere, god handling og action fra første til siste sekund. Når man ser filmer som ”Assassins” er det akkurat det som skjer, og nå vil jeg bare se filmen en gang til.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse