Annonse

Filminfo og video

Mother and Chilld

Mother and Child

Karakter

3 
Karen (Annette Bening) har opplevd det å skulle adoptere bort sin egen datter. Hun ble gravid da hun var fjorten år, og grunnet den lave alderen ble dette valget tatt. Når vi møter Karen i filmen er hun omkring 50 år, og angrer fortsatt på valget hun tok. Hun føler skyld over å ha gitt opp sitt eneste barn, er ensom og lar sine egne vonde følelser gå ut over de få menneskene hun omgås med. Samtidig som vi får følge Karens triste liv møter vi også den dyktige advokaten Elizabeth (Naomi Watts). Vi forstår fort at Elizabeth er det barnet som Karen adopterte bort for mange år tilbake. Derfor skaper dette to parallelle historier, men ikke nok med det: vi møter også en kvinne som heter Lucy. Hun og mannen hennes har kontaktet et adopsjonsbyrå for å adoptere et barn da de ikke kan få barn selv. På denne måten blir det tre historier som spinner rundt mødre, barn og adopsjon. Det hele ender med et dødsfall, en baby og en gjenforening.

Jeg liker historien som er tenkt ut bak denne filmen. Det er mange tråder som tvinnes sammen, og dette pleier som regel å være svært vellykket og virkningsfullt. Det at hendelsene helt klart har et tema som har potensial til å gripe enhver om hjertet, er det ingen tvil om. Men: jeg synes ikke denne filmen får fram den gripende følelsen, og for meg blir dette bare en hel masse prat og hendelser rundt adopsjon og andre familiære spørsmål. ”Mother and child” varer i litt over to timer, og dette blir for langt. I alle fall en halvtime kunne vært klippet bort, og vi hadde sluppet litt av alt snikksnakket som oppstår.

Tross lang spilletid på filmen, føler jeg aldri at jeg rekker å komme helt innpå verken Karen eller Elizabeth. Jeg tenker at nettopp denne avstanden kan være et godt virkemiddel da begge disse kvinnene ikke har så lett for å nærme seg mennesker, men for meg som seer blir det litt tungt og vanskelig. Allikevel ser jeg helt klart at Karen har stor utvikling i positiv retning. Hun lærer seg å akseptere mennesker, akseptere sitt eget valg og forsøke å gjøre et oppgjør med hele adopsjonssaken. Men om vi nå skal gjøre et oppgjør med denne filmen, må jeg dessverre si at denne filmen ikke når helt fram til mitt hjerte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse