Annonse

Filminfo og video

rkenblomsten

Ørkenblomsten er basert på boka ved samme navn, skrevet av Waris Dirie. Den er en sann historie om hennes liv, om hvordan hun gikk fra å være ingenting til å bli en sterk, innflytelsesrik kvinne.

I Ørkenblomsten følger vi den utrolige historien om somaliske Waris Dirie, som flykta fra det gamle livet sitt i hjemlandet og til London. Der har hun ingenting – ingen familie, ingen jobb, ikke noe hjem. Hun bor på gata, men blir etter hvert tatt hånd om av ei som heter Marilyn, som etter hvert blir ei god venninne. Hun får seg en lavtlønna jobb i en fastfood-kjede, og når hun der blir oppdaga av fotografen Terry Donaldson og agenten Lucinda, går hun fra å være nomade til supermodell til talskvinne for FN.

Allerede fra første scene fikk jeg for meg hvor fantastisk denne filmen kom til å være. Bildene er vakre, musikken er helt utrolig og beskriver følelsen man finner gjennom filmen. Den er et godt virkemiddel gjennom hele filmen. Skuespillerne er kjempeflinke og filmen i seg selv er magisk. Likevel er det ingenting i forhold til den sterke historien som fortelles.

Ørkenblomsten er utrolig vakker på alle måter. Historien til Waris Dirie er en gripende historie om familie, vennskap, tilhørighet og om ei jente som aldri gav opp. Hun trosset vanskelighetene hun blei satt ovenfor, fra å bli tvangsgiftet bort gikk hun til å stå opp for seg selv, og andre. Hun har tatt opp temaet omskjæring av jenter, og takket være henne er det i dag mange færre som blir omskåret. Å se denne filmen og vite at det faktisk skjedde, at det ikke er fiksjon men sannhet, er hjerterystende. Waris Dirie er et forbilde, hun tok opp noe ingen andre hadde tatt opp før, og gjorde verden til et bedre sted for mange.

Etter å ha sett Ørkenblomsten går det opp for meg hva slags verden vi lever i. For selv om jeg visste alt som kom fram i filmen er det noe helt annet når en får høre eller se historien til ei som har opplevd det selv. Jeg sitter igjen med et ønske om å også lese boka, fordi jeg ønsker å lære mer om Waris Dirie og livet hennes. Filmen var ubeskrivelig bra og jeg tror at boka kan være enda bedre. Derfor sier jeg bare, les boka – se filmen – les på internett om henne – uansett hva du gjør, for all del, få med deg historien til Waris Dirie. Du vil ikke angre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse