Annonse

For første gang har to av verdens mest visjonære filmskapere, regissør Steven Spielberg og produsent Peter Jackson gått sammen og bringer nå historien om den verdenskjente ikoniske unge og nysgjerrige journalisten Tintin, skapt av den belgiske forfatteren Hergé, til filmlerretet i 3D verden over.


Lørdag 21. oktober er det verdenspremiere i hele 2 europeiske byer på samme dag! Først ute er Hergés hjemby, Brussel i Belgia, før ferden går videre til kveldens neste premiereby, Paris. Den norske premieren er satt til 28. oktober. Kinoer landet over blir tilbudt filmen i både 2D og 3D-versjon, med original og norsk tale.


Norsk tale

I den norske versjonen av filmen finner vi ingen andre enn Erik Solbakken i den ledende rollen som Tintin. Solbakken er i dag tilknyttet NRKs underholdningsavdeling og er tidligere kjent som programleder i NRK Super. Han er nå en del av gullrekka til NRK, hvor han leder programmet Popstokk. I mai 2010 ledet han også den internasjonale sangkonkurransen Eurovision Song Contest 2010 i Telenor Arena sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie.

"Som Tintin-fan gleder jeg meg også til å se resultatet på kino. Her har Spielberg og Jackson gitt en nostalgisk serie en ekstrem oppussing", sier Solbakken.

 "Under produksjonen følte jeg meg mer og mer som Tintin. Har til og meg skaffet meg samme hårsveis", ler Solbakken videre.

I den norske versjonen finner vi også blant andre  Kåre Conradi som skurken Sakharine, Paul Ottar Haga som Kaptein Haddock og Anders Hatlo som detektivene Dupond og Dupont.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse