Annonse

Filminfo og video

Policeman

NYFF: Policeman

Karakter

2 
Dette er Nadav Lapid sin første film, som er dagsaktuell så det holder, men det er også der det stopper. Historien i seg selv er interessant, og det faktum at den finner sted i Israel gjør at man blir noe nysgjerrig på hva dette faktisk er. Men desverre er skuespillet stort sett elendig og karakteroppbyggingen likeså.

Vi møter en politimann som jobber i en spesiell terrorstyrke i politiet. Han har et barn på vei, og er i ferd med å havne i retten i forbindelse med en tidligere aksjon som ikke gikk så bra. Ene kollegaen hans er i ferd med å dø av kreft og kameraderiet med resten av teamet er intenst og for oss seere, ekstremt plagsomt.

Dette er en gjeng macho mannfolk som tror det eneste som duger her i livet er trene, smelle kvinnfolk på tjukken og store våpen. Hadde de vært smarte her, ville de laget hovedkarakteren noen lunde sympatisk, istedenfor er han en total drittsekk som ikke gjør annet enn å irritere deg gjennom filmen. Dette gjør at de få sympatiske øyeblikkene han har inneholder null troverdighet. Han er og blir en egosentrisk idiot som er mer opptatt av å se seg i speilet enn og se bra ut enn noe annet.

Det er et par av skuespillerne som gjør en god jobb. Den kvinnelige anarkisten som ser mer nordisk enn Israelsk ut er faktisk relativt troverdig. Meital Barda spiller denne rollen, og på tross av dårlig makeup og  idiotisk plasserte nakenscener, så gjør hun det stort sett bra. I de scener hvor det skorter er det som regel idiotisk dialog som stopper det hele fra å se relativt troverdig ut.

Det skal sies at det er en del god filming som gjør at det til tider er verdt å se på, men når så mye annet mangler så faller desverre hele filmen igjennom. Når jeg blir mer opptatt av å se på klokka enn filmen, da er det ikke akkurat spennende det jeg ser på. Det er synd at filmen ikke er bedre, for den har et godt utgangspunkt. Men filmmiljøet i Israel er fremdeles relativt lite og i vekst, så det er klart at det er begrenset hvor mye kan man vente fra den kanten helt enda. Får håpe de etterhvert klarer å se potensialet i sine egne historier og gjøre ting litt mer tilgjengelig for resten av verden, for dette her var en eneste maskulin selvdiggerorgie som ikke engasjerte det fnugg.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse