Annonse

Filminfo og video

The Thing

Kate Lloyd er en anerkjent palentolog på sitt område og dermed også et logisk førstevalg når Dr. Sander Halvorson må finne folk å ta med til Antarktis. Der har nemlig en norsk forskningstasjon funnet ”noe”. Kate får ikke lange tiden å bestemme seg på, men innser selvsagt også at dette er hennes livs sjanse og at dette virkelig kan være en stor oppdagelse.

De ankommer Antarktis og blir kjapt bragt med ut til det nordmennene har funnet. Foruten selve romskipet, har de også funnet en av skapningene frosset ned i isen. Denne tar de selvsagt med seg tilbake til basen. Halvorson er forsker til beinet og vil selvsagt ta vevsprøver av denne skapningen, men det skulle han aldri ha gjort. Det blir begynnelsen på et rent helvete hvor paranoiaen er høyst levende og det eneste som teller er fyllinger i tennene og survival of the fittest.

Det hele skal være en såkalt prequel til John Carpenters The Thing fra 1982 og istedenfor amerikanske skuespillere som preiker norsk like godt som en gjeng sauer, har de faktisk tatt inn en gjeng nordmenn til å spille de faktiske nordmennene på forskningsbasen. Takk og lov for det. Jørgen Langhelle spiller rollen som den hundeelskende Lars som arbeider som en bjørn og snakker fryktelig lite. Det skal sies at når han først åpner kjeften så er det som regel viktig det han har å si og på rungende Stavangerdialekt. Stig Henrik Hoff er temmelig røff i kantene i rollen som Peder, en handlingens mann.


Stig Henrik Hoff som Peder.

Trond Espen Seim ser ut som den typiske viking og han gjør seg godt i rollen som Edvard Wolner. Sammen med et par av de andre er nok engelsken hans største utfordring i denne filmen. Desverre kan dette oppfattes som dårlig skuespill, og ikke det det faktisk er: lite erfaring med det engelske språket.

Dansken Ulrich Thomsen er overbevisende i tollen som Dr.Sander Halvorson som originalt var tiltenkt Dennis Storhøi, som så trakk seg av personlige årsaker. Synd for filmen, fordi Storhøi hadde kunnet gitt  Halvorson mer karakter og mer nyanser enn Thomsen. Halvorsons assistent Adam Goodman spilles av Eric Christian Olsen, som er troverdig nok. Den eneste kvinnelige hovedrollen spilles av Mary Elizabeth Winstead som har spilt i blant annet Death Proof og Bobby. Hun passer godt inn i miljøet på lerretet og gjør en god rolle som Kate Lloyd. Joel Edgerton spiller den ene piloten, og med han i casting kan man ikke feile. Den fyren kommer til å være et av de største navnene i Hollywood om noen år.


Den norske basen i Antarktis.

Det første som slår deg gjennom de første scenene er de vakre omgivelsene, scenografien er vakker og godt gjennomført. De tekniske detaljene rundt romskipet og på selve basen er bra laget, og det er spennende å se på. Selve romvesenet er noe skuffende til tider. Det er som om man har kastet en haug tenner inn i et svært hull og lagt til noe slim, så er det er lekkert monster. Andre ganger er det utrolig godt laget og detaljene godt gjennomførte. Styling og sminke er også relativt godt gjennomført.

Plotet er enkelt å forstå, og ganske synlig fra begynnelsen av filmen. Det er faktisk spennende enten du liker det eller ikke. Spenningen bygges godt opp med en paranoia som planter seg fort hos seeren, noe som gjør at man faktisk hopper ekstremt høyt når de skumle scenene setter inn for alvor, uansett hvor overdrevet de skulle være.

Det var en ganske spesiell opplevelse å sitte på kino i New Jersey å se denne filmen selv om enkelte av oversettelsene var så feil som dem kunne blitt. Men det skal sies at denne filmen levde opp til forventningene. Den var underholdende og til tider ekstremt spennende. Ikke minst var det forfriskende å se at norske skuespillere får sjansene til å spille nordmenn, også i Hollywoodsatsninger som dette. Selv om filmen til tider fremstiller nordmenn som noen joikende og ølelskende vikinger med urmannens instinkter.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse