Annonse
Møt Tintin. Journalist med stor sans for eventyr. En dag kommer han over modellen av skuta Enhjørningen, og denne kjøper han. Det er fler som er interessert i denne, bl.annet en skummel mann som hevder at modellen tilhører han og hans hjem. Tintin nekter å selge båten, og han blir dermed dratt inn i et gedigent eventyr. Det blir drap, kidnapping og ville turer over hav og land. På ferden treffer han også kaptein Haddock, og sammen med han og bikkja Terry, bestemmer Tintin seg for å løse Enhjørningens hemmelighet, noe som tar han med ut på et farefullt eventyr.Når Steven Spielberg, Peter Jackson og Kathleen Kennedy slår seg sammen som proodusenter, så må det bare bli bra. Og når Steven Spielberg i tillegg er regissør, ja da må det bare bli tipp topp tommel opp, som sønnen min sier når ting er bra. Og det ble det.

Jeg har aldri vært noe Tintin-fan, men har sett en og annen tegnefilm for mange år siden. Men det falt ikke helt i smak, noe denne filmen gjorde. For det første var det suveren animasjon. Jeg er som regel skeptisk til filmer hvor mennesker blir animert, men her var det bare rått. 3D-effektene var supre og gav filmen en fantatisk innpakning. Det var rett og slett skikkelig kult å sitte to timer i kinosalen og se på dette eventyret.Filmen har alt en god film skal ha: humor, drama, action og spenning. Det ble kanskje litt for heftig for guttungen på 8 år, og det var jo en del av humoren han ikke tok der, slik det gjerne er i barnefilmer nå til dags, men koste seg gjorde han allikevel. Bestemora (som også var med) flira godt og syntes filmen var veldig bra. God underholdning på en lørdags formiddag. Og jeg, jeg ble veldig positivt overrasket for jeg hadde ingen forventninger i det hele tatt til denne filmen. Kan jo hende dette var en av årsakene til at jeg fant den så bra også, men foran oss i salen satt en ihuga Tintin-fan, og han var en av de som lo høyest i salen.Vi møter Erik Solbakken som Tintins stemme. Paul Ottar Haga har Kaptein Haddocks stemme, mens Kåre Conradi er skurken.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse