Annonse

Filminfo og video

A Dangerous Method

Den 16. november åpner David Cronenbergs kritikerroste film A Dangerous Method Oslo Internasjonale Filmfestival.

Filmen har de siste månedene vært på forskjellige festivaler i Europa og USA. Den var avslutningsfilmen på BFI London Film Festival, og en del av programmene til både filmfestivalen i Venezia, Toronto og New York Film Festival.

Filmforumet var til stede på sistnevnte festival og vår anmeldelse av filmen finner du her.

I hovedrollene finner vi Oscar-nominerte Viggo Mortensen (Ringenes Herre-filmene, The Road) som Sigmund Freud, Michael Fassbender (Inglourious Basterds, X-Men: First Class) som Carl Jung, Oscar-nominerte Keira Knightley (Love Actually, Om forlatelse) som Sabina Spielrein.

Om filmen:
På slutten av første verdenskrig er Zürich og Wien settingen for en mørk historie om seksuelle og intellektuelle oppdagelser. Basert på sanne hendelser, tar filmen et glimt inn i det konfliktfylte forholdet mellom den lovende psykiateren Carl Jung, hans mentor Sigmund Freud og Sabina Spielrein - den vakre men forstyrrede kvinnen som kommer mellom dem. Deres personlige utforskning av sensualitet, ambisjoner og svik driver Jung, Freud og Sabina til å utfordre, og for all tid endre moderne tenking.

A Dangerous Method er basert på en bok av John Kerr og beskriver utviklingen av psykoanalysen og konflikten mellom analysens foregangsmenn, Sigmund Freud og Carl Jung. Manuset er skrevet av Christopher Hampton, Oscar-vinneren bak The Quiet American og Atonement.

Om regissøren:
Den kanadiske regissøren David Cronenberg har blant annet regissert Fluen (1986), Naken lunsj (1991), Crash (1996), A History of Violence (2005) og Eastern Promises (2007).
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse