Annonse
Et våpenlager i Bergen sprenges i lufta og Even Nymark, Vargs bestevenn er antatt død og utpekt som den ansvarlige. Varg bestemmer seg for å undersøke saken, og avdekker våpenindustriens mørke hemmeligheter. Han reiser til Budapest for å renvaske sin bestevenn og blir en brikke i et livsfarlig spill, dette blir hans farligste sak noensinne.

I mørket er alle ulver grå bringer egentlig ingenting nytt på bordet, men det er Varg Veum i kjent stil, og det er bra, og som innbitt fan av Varg Veum fryder det meg at ting er slik de skal være. Handlingen er flyter bra og holder spenningsnivået på topp igjennom hele filmen. Og det mangler virkelig ikke på spesialeffekter i filmen, eksplosjoner er troverdige og det samme er de fleste skuespillerne. Filmen har nok av scener hvor man nærmest hopper ut av setet, den er fylt av spenning slik en god krimthriller skal ha. Og ikke minst den har en herlig tvist på slutten. Det er rett og slett ikke noe dødpunkt for meg i denne filmen, men så er jo jeg også en fan av disse filmene. Alt i alt syns jeg dette er en film det er verdt å bruke tid på og jeg gleder meg veldig mye til de to neste filmene kommer.

Vi møter som alltid Trond Espen Seim og Bjørn Floberg i rollene som Varg Veum og Jakob Hamre. Lene Nystrøm er med denne gangen også som Karin, Vargs kjæreste. Jon Øigarden har rollen som Even Nymark og Ane Dahl Torp, kjent fra filmer som Kvinnen i mitt liv og Kong Curling, har rollen som Elise. Ellers møter vi Jonathan Espolin Johnsen som har hatt gjesteroller i serier som Sex og Singelliv og Den tredje vakten, i rollen som Harald Ullven.Det er rått, brutalt og Varg Veum i Hollywood-stil, men det funker. Seim(Veum) og Floberg (Hamre) leverer som vanlig varene i filmene om privatetterforskeren Varg Veum. Vi får eksplosjoner som er tatt ut av en amerikansk actionfilm, vi får se Veum i en personlig vendetta, og jeg elsker det. Personlig syns jeg ikke Lene Nystrøm er god skuespiller, det blir for platt og overfladisk for min del og jeg syns hun bør holde seg til musikken. Jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg syns om Jon Øigarden som en hardbarka veteran som tjenestegjorde i Afghanistan, han veksler mye fra å være en klisjé og fantastisk. Espolin Johansen, derimot er fjellstødig som den rå Harald Ullven, hvorfor har vi ikke sett mer til han i norske filmer?

EN FEIL OPPSTOD. KUNNE IKKE LASTE VIDEO...
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse