Annonse

Filminfo og video

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer handler om den briljante forsvarsadvokaten Mick Haller som skal forsvare Louis Roulet, som er anklaget for et overfall på ei jente. Roulet påstår derimot at han er uskyldig, og at det var en felle fra jentas side for å kunne få en del av pengene hans. Denne saken gjør at Haller blant annet må se tilbake på en gammel sak og han innser at han fikk dømt en uskyldig mann til livstid i fengsel, og når det blir en umulighet for ham å både gjøre opp for det han gjorde galt den gangen, og gjøre det rette i saken med Roulet, blir moralen hans stilt på prøve, og hele tilværelsen hans satt i fare.

The Lincoln Lawyer er uhyrlig spennende. Den ligner ikke på noen annen krim/thriller jeg har sett før. Den forandrer seg underveis i filmen og man veit ikke hvordan det kommer til å ende. Den er ikke sånn at man kan tenke seg til hvordan slutten blir, for uventede ting skjer opptil flere ganger underveis, og filmen tar en ny retning. Dette gjør at den holder på spenninga fra start til ende, og man blir sittende og se på til siste slutt, uten å kjede seg en eneste gang i løpet av filmen.

Matthew McConaughey i hovedrollen som Mick Haller gjør også en helt fantastisk god jobb. Riktignok har jeg ikke sett ham i så altfor mange roller, men dette er uten tvil den beste jobben jeg har sett ham gjøre. Han holder hodet kaldt og gjør det han skal gjøre, akkurat som karakteren hans. Ellers kan jeg ikke unngå å nevne Marisa Tomei som Maggie McPherson, Ryan Philippe som Louis Roulet og William H. Macy som Frank Levin, som alle gjør fantastiske bra portretteringer av karakterene sine. De spiller alle kjempebra, og ikke én eneste gang tviler man på det man ser.

I tillegg til å være kjempespennende, er The Lincoln Lawyer også bare kjempebra. Den er morsom til tider uten at det tar fokuset vekk fra at det er krim, og den virker på en måte mye dypere enn andre krimhistorier kan virke. For her er det ikke bare snakk om å få frikjent en uskyldig klient eller få dømt en skyldig klient, her er det snakk om så mye mer. Det handler om hvordan en skyldig klient skal bli dømt uten at det skal gå utover en selv, og det er dette som skiller The Lincoln Lawyer fra andre filmer. Personlig er jeg ikke særlig fan av krim, men denne filmen overgikk all forventning, og jeg gleder meg allerede til jeg skal se den neste gang. To tomler opp for Matthew McConaughey og The Lincoln Laywer!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse