Annonse

Filminfo og video

Contagion

Contagion

Karakter

5 
Har du noen gang lurt på hva som skjer om noen klarer å produsere et virus som ingen klarer å ta knekken på, og som sprer seg raskere enn brann i en åker av hårspray? Da er Contagion filmen du bør få med deg. Regissør Steven Sotherberg tar deg med på en lavmælt men sjokkerende reise inn i paranoiaens verden.

Beth Emhoff har vært på foretningsreise i Hong Kong og når hun returnerer til sin familie i USA, har hun med seg noe spesielt i bagasjen. Hun er en av de første som er smittet av et nytt luftbåret virus som tar livet av folk iløpet av få dager. Sykdommen sprer seg utrolig fort og legemiddelindustrien gjør alt de kan for å finne en kur, av to forskjellige årsaker selvsagt. Nummer 1: De vil tjene store penger på en slik kur, og Nummer 2: de vil helst at de selv og familien skal overleve denne epidemien.


Kate Winslet som Dr. Erin Mears.

I Contagion møter vi leger som jobber mot klokka for å finne en kur, de menneskene som desperat trenger en kur og ikke minst de som håper på en kur i tilfelle de selv eller noen de er glad i skulle bli smittet. Alt sammen mikses inn i en paranoid smeltedigel som får deg til å drømme om antibacen du har i veska og tenke deg to ganger om neste gang du tar tak i et dørhåndtak. Hvem har rørt det før deg? Har de vasket hendene?

Som vanlig har Sotherberg fått med seg et vidunderlig team med skuespillere. Gwyneth Paltrow spiller rollen som Beth Emhoff. Rollen i seg selv er ikke den største, men hun er overbevisende når det teller.Hennes ektemann spilles av Matt Damon som stort sett altid leverer varene, også her. Han balanserer på en fin linje mellom ren desperasjon og selvoppholdelsedrift som fungerer bra for karakteren. Den som allikevel gjør den absolutt beste rollen er Kate Winslet. Hun spiller også utrolig bra opp mot Laurence Fishburne. Jude Law er dessuten genial som den samfunnskritiske bloggeren som etterhvert blir superkjendis.


Jude Law som den samfunnskritiske bloggeren.

Plotmessig er dette en interessant film som tørr å stille spørsmålet: Hvor sårbare er vi mennesker egentlig om en sånn situasjon skulle oppstå? Er samfunnet klare til å forholde seg til en slik internasjonal krisesituasjon? Interessant filming og flotte bilder gjør at filmen fremstår som realistisk og ikke smørglatt. Undertegnede så filmen på IMAX, så lydopplevelsen var selvsagt veldig bra, selv om dette ikke nødvendigvis er en film hvor lyden i seg selv spiller en stor rolle.

Noen ganger i løpet av filmen kan man miste litt interessen fordi det er noen lange sekvenser som kanskje kunne vært unngått. Bortsett ifra dette så er dette en greap film so tar et godt tak rundt den naturlige paranoiaen som nok bor i de fleste av oss i større eller mindre grad.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse