Annonse

Filminfo og video

Fringe - sesong 2

FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv), forskeren Walter Bishop (John Noble) og sønnen hans Peter (Joshua Jackson) er tilbake igjen. Sesong 2 besvarer de spørsmål vi satt igjen med etter seesong 1. Den sluttet med at Olivia havnet i et alternativt univers, og nå får vi vite hva som er så spesielt med henne. Og hvorfor ble Walter lagt inn på galehus, har du lurt på det? Så var det Peter, hva skjedde med han da han var liten? Vel, svarene får du altså servert i denne sesongen.

Da jeg fant ut at jeg skulle anmelde Fringe sesong 2 måtte jeg jo sjekke hva dette var for noe, så da pløyde jeg meg gjennom første sesong. Jeg må si jeg ble litt bitt av basillen, det er noe med det overnaturlige og spørsmålene som man blir sittende med, så spent var jeg da jeg puttet inn første disk av sesong 2.Den starter med et pang, for Olivia havner i en bilulykke og hun blir sendt på sykehus i New York. Man merker at sansene hennes er forsterket etter møtet med det alternative univers. Men, det er irriterende hvor treg hun er til å finne ut hva som har hendt henne. Og dette gjør at det tar litt tid før serien kommer skikkelig i gang igjen. Men når den først har fått litt fart på seg, da blir det bare bedre og bedre. Og forskjellene mellom de to verdnene er glimrende laget og mysteriene er mange.

Jeg opplever, som med ganske mange serier, at skuespillerene har vokst seg inn i rollene. Samspillet dem i mellom er også mye bedre, og replikkene virker ikke like innøvde, det hele faller mer naturlig. Dette gjør sesong 2 hakket bedre enn sesong 1, selv om starten var noe treg. Det er også gode effekter her, og jeg får skikkelig sci-fi følelse. Det sies at om du likte X-files, så liker du Fringe også, og jeg må vel innrømme det. Det som kan være litt irriterende, eller kanksje også frustrerende, er at når man skjønner en ting og får svar, så skjer det noe så man blir sittende igjen som et enda større spørsmålstegn. Hva skjedde nå liksom? Men, det er med på å bygge spenning og holde det hele oppe slik at man vil ha mer. Så når slutten kommer, da vil man bare ha mer og jeg håper sesong 3 kommer kjapt som tusan, for denne slutten var enda mer dramatisk enn den var i første sesong.Når det kommer til skuespillerene gjør de en helt grei jobb. Noe usikker er jeg på Anna Torv sin rolle som Olivia Dunham. Hun overbeviser ikke helt. Der i mot glimrer John Noble og Joshua Jackson i sine roller som far og sønn. De har et virkelig godt samspill og humoren de byr på gjør at serien glir lettere. Det er J.J. Abrams (Super 8 og Lost) som har produsert serien.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse