Annonse
Glenn (Henrik Thodesen) finner kjæresten utro med en annen mann idet han kommer hjem med gave for å feire at de har vært sammen i et år. Det er da vennene hans bestemmer seg for å holde en audition for en film for å finne en ny dame til Glenn. Filmen de holder audition for inneholder ingen elementer en film trenger, og de har aldri tenkt til å lage noen film heller. Men auditionrunden fungerer slik guttene ønsker fordi Glenn finner en dame.

Da oppstår kun et problem. De har fått ti millioner i støtte for å lage filmen de har annonsert audition for, og dermed forventes det at filmen skal bli produsert. De ti millionene blir fort sløst bort på fest og moro fra guttenes side, og plutselig er det klart for første opptaksdag.

Klippingen i filmen består av en blanding mellom selve filmen, og den såkalte bakomfilmen laget av Even Benestad som spiller seg selv i filmen. Oppstarten og anslaget i filmen er godt, og jeg synes den holder et godt driv fra start til slutt.

Morsomme karakterer og følelsen av at hele denne innspillingen har vært en eneste stor kjendisfest hvor alle kjenner hverandre. Det blir bakteppe for hele handlingen, og jeg liker det. Tross en ironisk skygge rundt filmindustrien som ruver over filmen, har de klart å formidle et klart budskap som skaper humor.

Det er kanskje den mest klissete og parodierte scenen i hele filmen jeg liker aller best. Det er den siste scenen hvor 80-tallssangen ”Keep on loving you” legger an stemningen, og slow motion blandet med kjærlighet og andre ”billige” grep fra filmhistorien smøres sammen og skaper latter og magi. I full overbevisning om at denne scenen ble laget med stor sarkasme, klarer jeg allikevel å føle at dette setter standarden for filmen, og gjør den til en sterk firer.

Produsentene i denne filmen er også kjente av hele gjengen. Det er Terje Strømstad og Kjetil Omberg som sammen med Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola driver filmproduksjonsselskapet Tappeluft Pictures AS. Derav har de tidligere produsert alle filmene til disse to medeierne, og på den måten er de helt klart kjent med sjangeren til ”Hjelp, vi er i filmbransjen”.
 
Regissørene Nini Bull Robsahm og Patrik Syversen er kjærester i virkeligheten, og ut i fra denne filmen kan man fastslå at de samarbeider godt på jobben også. Men dette er ikke første gang de arbeider sammen. I 2008 regisserte Patrik ”Rovdyr”, mens Nini skrev manuset sammen med ham. Syversen er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) og utmerket seg tidlig med sine kortfilmer. Samme år som denne filmen kom ut var han også aktuell med filmen ”Exteriors” sammen med Marie Kleivdal Kristiansen. Det var en film som ble laget i Los Angeles uten formaliteter som økonomisk støtte og lignende. Nini er søster av Thomas Robsahm som har vært kjent i norsk filmindustri helt fra Wam og Vennerøds tid, så filmen ligger nært for henne.  Jeg er overbevist om at både Robsahm og Syversen vil bli hyppige navn i norsk film fremover, for dette fikser de svært bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse