Annonse
Nini Bull Robsahm og Patrik Syversen sitt siste samarbeid Hjelp, vi er i kinobransjen, en morsom sommerkomedie om en vennegjeng som plutselig befinner seg i filmbransjen. Robsahm og Syversen har jobbet sammen før på prosjektet Rovdyr, og skal man tro dem selv er det heller ikke siste gangen de jobber sammen. Men i motsetning til hva man kunne tro var ikke Hjelp, vi er i filmbransjen ment som et kraftig rævspark til Norges støtteordninger for film. Vi tok en prat med dem og spurte hva filmen egentlig handlet om.

Nini er den første til å ta ordet om prosjektet og forklarer at de har jobbet med prosjektet lenge, og at første utkastet var klart allerede i 2006. De følte nå at de hadde mange som kunne spille rollene i filmene, rundt seg og ble dermed inspirert til å lage filmen nå.
-Det er en komedie som handler om en god vennegjeng og vi prøvde å få til Clerkskonstellasjonen og det var relativt vanskelig før, sier Patrik.

I filmen møter vi Glenn som plutselig ender opp i filmbransjen når alt han egentlig ønsket seg var en dame. Tilfeldigheter gjør at de får støtte til sitt prosjekt, selv om det er et temmelig håpløst prosjekt i utgangspunktet. Er det slik at denne fimlen kan ses på som et spark bak til Norges støtteordninger til filmbransjen?
- Overhode ikke. Denne filmen er ikke ment som et spark bak til støtteordningene, det er mer en parodi på denne generasjonen. Vi har alltid fått støtte til våre prosjekter,men det er ikke alltid like lett. Vi har "paid our dues" påpeker Nini.

Da har vi fått klart svar på at dette ikke er kritikk til norske støtteordninger innen filmbransjen, men hva handler filmen om da? - Det handler mye om den generasjonen som vokser opp nå, som er relativt navlebeskuende. Man er liksom tenåring til man er 40 år i motsetning til før.Den er også en liten hyllest til 80-tallet, selv om den er veldig "nå" sier Nini. Patrik nikker bekreftende og poengterer igjen dette med at de ønsket å prøve noe nytt, noe som var litt slik som Clerks fra 1994. - Vi har kjørt to kamera og hele filmen er laget digitalt.Vi har mye "bakomfilmen" materiale for å si det sånn ler Patrik mens Nini skyter inn at det blir nok en temmelig morsom DVD utgave av filmen.

Både Nini og Patrik kan sies å ha jobbet lenge og hardt i bransjen. Dermed har de nok også opparbeidet seg en del kunnskap om hva man trenger for å lykkes der.Hva tenker de om det?

- Man må ønske å jobbe med film og man må virkelig elske det. Mye av filmbransjen handler om nettopp å ville sier Nini engasjert. -Man må ha et sterkt ønske om å formidle en historie.Man må samtidig jobbe hardt og være ydmyk.Man må brenne for det, legger Patrik til. -Det er også viktig å vite at man aldri kommer til dekket bord, det er hardt arbeid. Man må også vise respekt for fagpersonene poengterer Nini.

Hjelp, vi er i filmbransjen er en sommerkomedie, Rovdyr var helt på andre siden av skalaen, hva blir deres neste prosjekter utover høsten? - Jeg skal jobbe med en tv-serie som heter Helljord, en slags Twin Peaks møter himmelblå serie. Og så skal jeg lage et par filmer til her i Norge deriblant en skrekk/thriller sier Patrik. Nini har et prosjekt klart allerede og det er en thriller med Pia Tjelta og Christian Rubeck som begge var med i Hjelp, vi er i filmbransjen.


Regissører og enkelte av castmedlemmene i Hjelp, vi er i filmbransjen.
Foto: Jessica Ryan
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse