Annonse

Filminfo og video

Drive Angry

Drive Angry

Karakter

3 
John Milton (Nicholas Cage) har unnsluppet helvete for å kunne hevne drapet på sin egen datter. Datteren har blitt drept av en slags sekt med den nokså hjernevaskede og ekle Jonah King i spissen. Etter å ha drept Milton sin datter kidnappet Jonah og hans tilhengere barnebarnet hans. Nå skal Jonah få smake sin egen medisin av Milton, og barnebarnet skal reddes. Den hardbarka, tøffe og nokså rappkjefta servitrisen Piper blir med han på denne ferden.

Idet jeg så at Nicholas Cage skulle spille hovedrollen i filmen ble jeg positiv ettersom forrige gang jeg så han var det i David Lynch sin klassiker ”Wild at Heart”. Jeg likte Nicholas Cage sin tolkning og prestasjoner svært godt i Lynch sin film, men denne gangen klarer han ikke å innfri.

Forholdet mellom Piper og Milton blir etter hvert litt rørende. Den merkelige mannen som dukker opp i de rareste situasjoner, utfører magiske ting og kaller seg for ”regnskapsføreren” viser seg å være et slags sendebud fra Gud ettersom Milton har unnsluppet helvete. En av de mest minneverdige scenene i hele filmen må være når denne ”regnskapsføreren” kjører med stor fart mot en politisperring i en svært lastebil og hører på den velkjente ”That’s the way I like it” av KC & The Sunshine Band.

Historien i seg selv har potensial, men jeg klarer ikke å ta denne filmen med noe seriøsitet. Det er mange mord og usannsynelige overdrivelser med altfor mye blod. Etter første drap og inngangen til de mange effektene kan jeg ikke annet enn å assosiere ”Drive Angry” med ”Meet the spartans”. Mitt forhold til ”Meet the spartans” er ikke særlig bra, men tross det faktumet, anser jeg den som en bedre film da ironi og effekter er kjørt fullt ut. Her forstår jeg ikke om det ligger sarkasme og overdrivelser bak, eller om effektarbeidet hadde et sinnsykt lavt budsjett. Jeg velger å være optimistisk å håper på at hele effektarbeidet er en effekt. Alt i alt blir dette en nokså meningsløs og lite betydningsfull film som det ikke er verdt å bruke så altfor mye tid og krefter på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse