Annonse

Filminfo og video

Killer Elite

For å redde Hunter, må Danny gjennomføre et praktisk talt umulig oppdrag; å drepe tre tidligere SAS-soldater, som Sheiken hevder drepte hans tre eldste sønner i en topphemmelig operasjon i regi av den britiske regjering. Danny må videotape deres tilståelse og få deres død til å se ut som en ulykke, og han må gjøre det før den døds-syke sheiken dør.

Den tidligere SAS-soldat Spike Logan (Clive Owen) får høre om planene og setter i gang mottiltak.

Historien utspiller seg over hele kloden, fra Australia til Paris, London og Midtøsten, og består utelukkende av propp-full action fra begynnelse til slutt. Her spares det ikke på noe, heller ikke nærgående detaljer av både intens vold og drap utført med kreative metoder. For en action-junkie må denne filmen være reneste himmelen.

Regi-debutant Gary McKendry satser høyt og stort, og filmen er ganske overambisiøs. Som å ha en rocke-konsert og et musikk-korps spillende samtidig, mens det overdøves av et storslått fyrverkeri. Mye som skjer, men litt vanskelig å få den hele og fulle oversikten.

Med andre ord har filmen for mange jern i ilden, og kunne hatt godt av et sterkere fokus på en strammere forteller-linje. Plottet er innviklet, og trådene kunne vært samlet på en mer elegant måte. Selv om det også er ganske opplagt at det ikke er komplottet som betyr mest. Oppfinnsomme drap og nevekamper er det essensielle gjennom historien.Personlig kunne jeg godt vært foruten så mye ekstremt grov vold og drap som blir vist så tett på. At de er en del av det som utspant seg i en sann historie, er en ting, men her er det tydelig at det skal vises frem så mye som mulig for publikum, og spares minst mulig til fantasien. Og jeg er mettet lenge før filmen er ferdig.

Derimot er det de rene action-scenene (uten detaljer av drap og grov vold) som gjør filmen verd å se i seg selv. De er heftige, grundige og stilige, og Statham viser en knallhard og tøff side fra begynnelse til slutt. Han er rett og slett kul. Og det samme er Robert De Niro –det lille vi får se ham gjennom filmen.

Jeg går heller ikke ut av kino-salen med en følelse av å ha fått innblikk i en sann historie som hendte på tidlig 80-tallet, men å ha sittet i 2 timer og sett på en non-stop actionfilm for underholdningens skyld.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse