Annonse

Filminfo og video

Ole Brumm

Filmen handler om Ole Brumm og vennene hans i hundremeterskogen; Nasse Nøff, Tussi, Tigergutt, Ugle, Sprett, Kengu og Ru. Og selvfølgelig gutten Kristoffer Robin, som er Ole Brumms beste venn. Historien handler om bl.a. Tussi som har mistet halen sin og hvordan alle gjør sitt beste for å gi Tussi en ny hale, samt hele venne-gjengen sitt helte-modige forsøk på å redde Kristoffer Robin fra et muligens monster som har fanget ham. Innimellom dette er også Ole Brumms iherdige forsøk på å skaffe seg litt honning å spise, for han er en sulten, liten bjørn, og magen hans rumler. Historien er inspirert av tre historier fra A. A. Milnes bøker.

Filmen åpner med en fin omvisning i god film-stil i Kristoffer Robins rom, og skulle ønske denne introduksjonen hadde vart litt lenger, før det gikk over til Ole Brumm og vennene hans i tegnefilm-stil i Hundremeterskogen. Overgangen mellom de to stil-artene, film og helt vanlig tegnefilm, blir gjort med for stor kontrast og overgangen kunne ha vært mer glidende.

Dette er ingen film for de som er ute etter en kul og fancy animasjon-historie i 3D, men for de som vil ha en god familie-film å se med sine litt yngre barn. Eller for oss voksne som liker gode, gammeldagse tegnefilmer med en søt og artig historie. Filmen er gjort i Disneys klassiske håndtegnede stil, men det gjør allikevel ikke filmen til en kjedelig opplevelse. Den er full av underholdning og humor hele veien, og blir aldri kjedelig eller stillestående. Skulle ønske jeg hadde sittet i en kino-sal fullt av barn da jeg så den, så jeg kunne hørt mang en trillende barne-latter fylle kino-salen under morsomme sekvenser og ting som blir sagt.

Det er en naiv historie, men så er den jo også for barn, og den blir fortalt på en ytterst gjennomført måte, både med sang og tegninger. Den eneste “logikken” jeg funderte på, fra et voksent synsvinkel, var dette: Nasse Nøff har gravet et stort hull –under instruksjon av Ole Brumm- til å fange dette mulige monsteret oppi. Hvordan kom Nasse Nøff seg opp av dette hullet da han var ferdig med å grave, når de andre –etter å ha falt oppi dette hullet ved et uhell- ikke klarer å komme seg opp? Men det er vel egentlig ikke så essensielt nøye….selv om jeg lurer litt på det enda….
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse