Annonse

Filminfo og video

Tower Heist

Tower Heist

Karakter

3 
Kovacs er stabssjef i en av New Yorks flotteste bolighøyhus, i virkeligheten mest kjent som Trump tower ved Columbus Circle. Dette tårnet er boligen for noen av New Yorks rikeste mennesker, deriblant Wall  Street-mogulen Arthur Sway som holder til i Penthouse suiten, altså på toppen.

Staben på The Tower er godt trente og så underdanige at det er nesten nifst. De vet alt om beboerne av ”tårnet” og gjør alt for å tilfredstille beboernes behov. Ingen gjør noe i dette bygget uten at staben vet noe om hva som foregår. Desverre er det ingen som har fulgt med i timen da Arthur Sway plasserte hele stabens penger på helt feil sted, nemlig sin egen lomme. Kovacs føler seg en smule ansvarlig og samler sammen et team som skal stjele alt Sway har igjen for å gi til staben som har mistet sin pensjon og andre investeringer. Det er duket for en del interessante diskusjoner og hendelser når denne gjengen møtes og ikke minst slår til mot The Tower.

Med Ben Stiller og Eddie Murphy i to av hovedrollene kunne dette blitt verdens mest slitsomme film. Heldivis er de begge relativt nedtonet. Ben Stiller har blitt voksen og spiller en normal og relativt oppegående fyr. Det er forfriskende å se at han faktisk kan det også. Eddie Murphy er også noen hakk roligere enn han pleier, men han har noen fine innimellom. Desverre er det ikke alltid at den komiske timingen er helt på plass i Tower Heist. Den som faktisk er mest morsom noen ganger er Gabourey Sidibe med jamaica aksent og hushjelpsuniform.


Gabourey Sidibe, et av de morsomste innslagene.

Historien i seg selv er like enkel som den er aktuell siden USA er på en aldri så liten økonomisk nedtur, og filmen baseres på prinsippet der middelklassearbeideren slår tilbake mot grådige Wall Street menn, så bør den nok bli en stor hit i USA. Den har et herlig sammensurium av karakterer som for eksempel en fyllebøtte av en kvinnelig FBI agent som spilles Tea Leoni og i rollen som en litt smådum resepsjonist med kinesiske språkkunnskaper finner du Casey Affleck. Det viktigste er at de fleste karakterene engasjerer på sine plan og du får lyst til å følge med på deres historie.

Dette er en klassisk det gode mot the onde historie, med en helt som selvsagt ender opp som en martyr også. Den er fargerikt gjennomført og viser en herlig overdådighet uten å skjemmes. Det kunne vært bygget opp litt mer kontraster fra arbeiderklassens side, men man kan jo velge å bare la seg blende av det overdådige også. Selvfølgelig er enkelte av scenene fullstendig latterlige og så lite troverdige at det er til å dø på seg av, men dette er tross alt en actionkomedie, så alt går på en måte.

Filmen er høyst underholdende uten å være hysterisk morsom. Den har sympatiske karakterer og gode skuespillere som fyller rollene, men man sitter med en følelse av at det er noe som mangler. Som Idol-dommerne pleier å si, den mangler litt umph.


Alan Alda, Tea Leoni i scenen hvor den godeste Arthur Sway føres inn i husarrest.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse