Annonse

Filminfo og video

Real Steel

Charlie Kenton var en gang en bokser som kunne bli en av verdens beste. Men så innså verden at boksing var farlig for de involverte, og en smarting skiftet ut menneskene i ringen med 1000 kilos roboter. Selvfølgelig er det også et klasseskille på robotene, jo mer penger du har, jo mer utviklet er roboten din. Charlie er ikke laget av penger, faktisk skylder han penger i øst og vest uten å ha noen snøring på hvordan han skal klare å betale tilbake.

Så en dag får han plutselig besøk av guttungen hans Max. En guttunge han har vært adskilt fra og plutselig får foreldreansvaret for. Men det er ikke bare lett å få kontakt med guttungen, men det viser seg fort de begge har samme interesse: Boksing. Etter noen temmelig tøffe uker begynner Charlie og Max å trene opp en robot som Max har klokketro på og eventyret begynner.

Regissør Shawn Levy har tidligere jobbet med filmer som Natt på Museumet og Date night, ingen av dem har vært særlig høyt på min favorittliste. Denne filmen derimot har noe som de andre filmene mangler, den har sjel. Dette på tross av at den handler om gigantiske maskiner av stål. Det er en underdogfilm som finner sted i 2020, uten at futuristiske effekter tar særlig plass. Det hjelper selvsagt også å ha en producer som Steven Spielberg ombord på prosjektet.

Hugh Jackman er strålende som Charlie Kenton. Han ser akkurat passe hardbarka ut, samtidig som du kan se sårbarheten hans. Dette er nettopp noe av det som gjør Hugh Jackman til en god skuespiller. Han er heller ikke redd for å spille mot barn, slik mange andre store skuespillere kan være. Her har han fått en absolutt verdig motspiller i Dakota Goyo som er fantastisk i rollen som Max. Evangeline Lilly har også en herlig jordnær tilstedeværelse som er en god motvekt til alt det mekaniske.

Plotet drar deg med på en fantastisk reise som du koser deg med. Det som gjør denne filmen spesiell er at man hele tiden befinner seg i et herlig grenseland mellom maskin og menneske. Robotene har mennesklige bevegelser og de er fantastiske å se på. Spesielt dansene som Max og roboten gjør, det blir liksom deres greie. Man sitter og lurer på om noen av disse robotene har følelser men man lurer på det samme om menneskene rundt dem noen ganger. Robotene er faktisk overaskende sympatiske, til å være maskiner.

Real Steel er noe så sjeldent som en robotfilm med et hjerte. Historiene i filmen føles ekte, og karakterne er flotte å følge med på og har en fin utvikling gjennom filmen. Men mest av alt så underholder det. Man kan ikke annet enn å kose seg i kinosalen med dette her på lerretet. Det er action, sorg, glede og ikke minst humor gjennom hele filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse