Annonse

Filminfo og video

Biler 2

Alle barn i verdens land gleder seg med et hjertelig gjensyn med sine favorittfigurer fra Radiator By, for nå er de endelig tilbake i en actionspekket film. Og action det er det mye av i denne filmen.

Den tidligere oljemogulen Miles Axelrod har funnet gleden av biodynamisk drivstoff, og har bestemt seg for å avholde World Grand Prix hvor han samler noen av verdens beste racerbiler. Lynet McQueen takker først nei til innbydelsen, men da den italienske racerbilen Francesco Bernoulli prøver å ydmyke han på TV ombestemmer McQueen seg. Med seg på lasset får han tauebilen Bill som for første gang beveger seg utenfor bygrensen til Radiator By. Bill blir plutselig involvert i en spionsak sammen med britiske spioner, som etter hvert viser seg å ha noe med World Grand Prix også.

Da jeg første gang så denne filmen på kinoen visste jeg ikke helt hva jeg skulle mene om den. Filmen er fantastisk godt produsert, slik filmer fra Pixar alltid er. Det jeg savner i denne filmen her, som de fleste andre Pixar-filmer har er sjarm. Den første Biler-filmen hadde masse god sjarm, god rolleoppbygging og både voksne og barn fikk et godt forhold til historie og karakterer. I denne filmen føler jeg at mye av dette mangler. Vi er allerede godt kjent med karakterene fra de første filmene, men jeg sliter med å komme like tett innpå de nye karakterene.I denne filmen er det heller ikke lenger Lynet McQueen som er hovedpersonen, men han har falt ned til å være en liten birollefigur til Bill som virkelig får vise hva han kan. Og dette syntes jeg ikke er noe problem i det hele tatt, da jeg er en stor fan av Bill. Mange kan kanskje føle at det blir litt for mye Bill, men jeg er ikke enige i dette.

Det er også litt vanskelig å plassere filmen, og jeg er ikke helt sikker på om Pixar heller vet hva de vil med denne. Vil de glede barna med sine bilfigurer og morsom historie (slik det var i den første filmen) eller vil de ha med de voksne i en litt mer James Bond-inspirert historie? Jeg syntes ikke de klarer noen av de, og havner et sted midt i mellom begge to. Da jeg var og så på denne på kinoen så jeg at flere av de minste barnene hadde problemer med å følge med på historien, og for de voksne var det liksom ikke like interessant historie som i ”voksen-filmer”.

Men nå har jeg hatt filmen  hjemme noen dager, og sett på den sammen med min fire år gamle sønn. Filmen har gått og surret flere ganger disse dagene, og sønnen har funnet en ny interesse i historien. Han har plutselig blitt helt med, og sitter meget konsentrert og følger med. Så kanskje historien treffer allikevel?

Det tekniske i filmen er det absolutt ingen ting å klage på. Animasjonen er helt fantastisk og detaljene er utrolige.Bilde
Bildet leveres med 1080p i en 2.24:1 ratio. Og for et bilde du blir servert. Jeg blir ikke overrasket om dette er filmen som vil bli brukt som demofilm på diverse elektrobutikker rundt om i verden. Bildet er lynskarpt uten noen form for støy, fargene er sterke og kontrastene gode. Dette er rett og slett et mesterverk av Pixar, igjen.

Lyd
Lyden kommer i en 7.1 DTS-HD. Jeg satte meg midt i stuen og lot meg rive med av lydene som surret rundt hele hodet mitt. Noen ganger var det bare å lukke øynene og man kunne nesten leve seg inn i filmen. Alle syv høyttalere fikk jobbe kontrollert gjennom hele filmen, uten at man føler seg bombardert med så altfor mye lyd. Igjen en film som virkelig viser det ypperste innen hva som er mulig å få til med de nye systemene vi har.

Ekstramateriale
Her skuffes det veldig dessverre. For en geek som meg, som elsker ekstramateriale var det ikke mye å skryte av. Et kommentatorspor av regissørene John Lasseter og Brad Lewis hvor de diskuterer produksjonen av filmen.  Og så får vi to kortfilmer, den ene heter ”Hawaiian Vacation” og tar for seg karakterene i Toy Story. Den andre kortfilmen heter ”Air Mater” og er en kortfilmene om Bill. Den er en slags krysning av Biler og filmen Planes som Disney produserer og kommer med i 2012.

Konklusjon
Jeg var først ganske skuffet når jeg så denne på kinoen, men etter å ha sett den hjemme har jeg begynt å endre mening. Filmen er faktisk ikke så ille allikevel, selv om jeg fremdeles savner den sjarmen vi fikk i den første filmen, og som Pixar egentlig er veldig flinke til i sine andre filmer. Men jeg er uansett sikker på at dette er en film som er en klar vinner blant de minste i huset, og i hvert fall guttene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse