Annonse
For den som har lest mine tidligere Top Gear-anmeldelser er det ikke vanskelig å skjønne at jeg er en blodfan av disse fantastiske karene som tar oss med på det ene krumspringet etter det andre. Men det er kun den engelske Top Gear-serien jeg ser på, ingen andre bilprogrammer klarer å pirre interessen min i det hele tatt, uansett om det er norske Vroom, eller den amerikanske eller australske versjonen av Top Gear. Det er samarbeidet mellom Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond som for meg står frem som det fantastiske. Har egentlig ikke så veldig interesse av bil, så det er jeg er mest interessert i når jeg ser på er de vanvittig gale utfordringene de får.

Og hvor genialt er det ikke når man nå får dvd’er med kun utfordringene? I den tredje versjonen får vi servert åtte forskjellige utfordringer de har vært involvert i. Disse er ”Billige Alfaer”, ”British Leylands Utfordring”, ”Et løp over Japan”, ”Top Gear vs. Tyskere”, ”Lastebilløp”, ”Richards F1 utfordring”, ”Revejakt” og ”Bussløp”.

Jeg skal innrømme at alle er ikke like bra, men det er ingen som er dårlige. Bussløp er kanskje en av de utfordringene på denne disken som virkelig satte i gang gapskratten. Her forsøker Richard Hammond å finne ut hvilken buss som er den beste for Storbritannia og bestemmer seg derfor å ha et lite løp for å finne ut hvilken buss som er best. Det begynner så rolig og forsiktig, men etter hvert flyr det bussdeler over hele banen. Det kræsjes og veltes og snurres.

F1 utfordringen var også morsom å se på, spesielt for en F1-fan som meg. Når proffene kjører F1 ser det så lekende lett ut, men som Richard Hammond beviser i denne utfordringen er det slettes ikke enkelt. Han snurrer ofte, låser bremsene, og sliter så på kroppen at han rett og slett ikke klarer å kjøre mer.

Jeg har absolutt ingen problemer med å anbefale denne disken til noen. Til og med min samboer har sittet sammen med meg ved flere anledninger og ledd godt av alle problemene de har klart å tulle seg inn i. Det viser bare at Top Gear er ikke bare for folk som elsker bil, den er for alle.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse