Annonse

Filminfo og video

Gullivers Reiser

Da jeg så at det skulle lages en film om Gullivers Reiser, og at det var Jack Black som skulle spille hovedrollen som Gulliver kunne jeg egentlig på forhånd tenke meg til hvordan denne filmen skulle bli. Og etter å ha sett filmen kan jeg med hånden på hjertet si at forventningene ble innfridd.

Gullivers Reiser er basert på boken av Jonathan Swift, som kom ut for første gang i 1726. Den har blitt filmatisert flere ganger, men jeg tror dette er en av de første gangene den har blitt filmatisert sett med moderne øyne. Jack Black spiller Gulliver, en ensom person som har ansvaret for posten i en større amerikansk avis. Han er dypt forelsket i journalisten Darcy Silverman (Amanda Peet) som har ansvaret for reiseskildringer i avisen. Gulliver klarer å overtale Darcy til å skrive en artikkel og blir sendt på en båttur tll Bermudatriangelet.

Gulliver treffer på en storm og blir kastet av båten, bare for å havne opp i Lilleputtland. Her er ikke figurene høyere enn ti-femten cm. Gulliver blir kjent med Horatio (Jason Segel) og må bevise at han ikke er en stor fare for Lilleputtene. Han blir en helt da han redder kongen ved å slukke en brann ved å urinere på den. Men General Edward (Chris O’Dowd) er ikke like imponert, og gjør alt han kan for å bevise at Gulliver ikke er den han gir seg ut for.

Historien må vel egentlig sies å være ganske løst basert på den anerkjente historien. Bare hovedessensen av boken er igjen, og den har ikke bare blitt modernisert, men det er lagt til store deler av forsøk på å være morsom også. Noen ganger virker det veldig bra, andre ganger er jeg redd det bare blir for dumt, som for eksempel den tidligere nevnte urineringen. For de som har lest boken vet man at urineringen faktisk er beskrevet i boken også, men den fungerer ikke like bra på filmen. Og det er ikke vanskelig å se at dette er en film det oser Jack Black av, og man derfor må ha stor tålmodighet med hans krumspring for faktisk å kunne like denne filmen. Jeg syntes Jack er en morsom fyr, og syntes han klarer å gjøre en forholdsvis god rolle her faktisk.

Men det som imponerer meg mest i denne filmen er hvor godt de visuelle effektene faktisk jobber. Vanligvis når man ser filmer hvor det er store høydeforskjeller på figurene ser det veldig uekte ut, men produsentene av denne filmen har gjort en veldig god jobb og det ser faktisk mer eller mindre naturlig ut.

Bilde
Som de fleste andre moderne filmer er denne filmet digitalt og leveres i 1080p. Fargene er skarpe, men problemene kommer i de mørke scenene hvor man ofte opplever litt støy.

Lyd
Filmen leveres med 5.1 DTS-HD Master Audio. Alle kanalene får kjørt seg og man hører bølgesus og snakk i bakhøyttalerne, mens høyttalerne foran forteller historien. Bassen blir aktivt brukt i scenene hvor Gullivers enorme størrelse tramper seg fremover.

Ekstramateriale
Filmen har en del ekstramateriale, men det er ingen dyptgående dokumentarer. De fleste er på noen få minutter og forklarer lite om hva som egentlig skjer i filmen. Det kan se ut som det meste av materialet som er med her er ting som ble brukt i promoteringen av filmen.

Konklusjon
Gullivers Reise er ingen toppfilm, den kommer sjelden til å bli nevnt i noen sammenhenger, og som oftest kommer folk til å finne noe å klage på den. Det er ikke den filmen jeg tror du finner i de fleste filmhyller, men skal jeg være helt ærlig syntes jeg ikke filmen er så dårlig. Den kan være en god fredagsfilm for hele familien, hvor man ønsker å ha noe å se på mens man spiser et bedre måltid.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse