Annonse

Filminfo og video

Glee - sesong 2

Jeg elsker serier, like mye som jeg elsker film, og nå i det siste er det tv-serier som tar opp mesteparten av hverdagen min. Jeg følger med på så mange tv-serier jeg føler jeg har tid til, pluss noen til. Men ingen av disse tv-seriene omhandler skoleungdom og alle de intrigene de har. Jeg ser ikke på Gossip Girl, One Tree Hill eller lignende tv-serier. Jeg syntes disse blir for sukkersøte, eller intrigene er så mange og så ofte at det rett og slett ikke er noe som interesserer meg.

Joda, det er intriger i Glee også, men jeg syntes allikevel ikke denne serien kan sammenlignes på samme måte som de andre seriene. For i tillegg til intrigene får man servert som oftest veldig god musikk, gode dansrutiner og fantastiske vokalprestasjoner av flere av skuespillerne.

For de som ikk  har sett Glee tidligere kan jeg forklare den kort. En Glee-klubb er en sangklubb på skolen, de er med på konkurranser, først ”sectionals” som er for skolene i nærområdet. Deretter ”regionals” som er alle klubbene i en stat og til slutt ”nationals” som er de beste fra hver stat. Vi følger Glee-klubben på McKinley High og deres kamp om å vinne nationals. I første sesong tapte de i regionals og kom ikke videre, men har bestemt seg for at dette året skal de virkelig stige i rankene.

Det fine med den andre sesongen av tv-serier at man merker hvor mye mer avslappet skuespillerne er, de har fått satt karakterene sine og blitt mer komfortable med hvordan den skal spilles. Skribentene begynner også å kjenne karakterene bedre, og er flinke til å skrive inn ting som kjennetegner nettopp disse. Et godt bevis på dette er Brittany som i første sesong selvfølgelig var ganske dum, og hadde mange rare utbrudd, mens i den andre sesongen klarer de å dra den enda lenger, uten at det blir for mye.

Men det som imponerer meg mest med tv-serien er hvor dyktige skuespillerne er til å synge. Nå er ikke jeg en ekspert på området, men for eksempel Lea Michele har en stemme som mange bare kan drømme om. De andre skuespillerne ligger heller ikke langt bak, og det er en ren nytelse å høre dem synge. Det virker heller ikke usannsynlig at skuespillerne er 7-8 år eldre enn den de portretterer, dette er jo ganske vanlig i slike tv-serier.

Seriens høydepunkt må jeg utvilsomt tilegne Jane Lynch i hennes portrettering av karakteren Sue Sylvester. Hennes ondskap har til tider ingen ende, men Jane klarer å gjøre dette på en ganske sympatisk måte. Selv om du føler du er nødt til å hate Sue, klarer du det allikevel ikke. Og da hun i noen episoder er snill som et lam, får man ikke annet en sympati for hennes forsøk på å ødelegge Glee-klubben.

Så hvem passer egentlig Glee for? Det er et svar jeg har litt problemer med å gi svar på. Jeg vil nok tro at den kvinnelige halvparten av befolkningen er den som vil få aller mest ut av tv-serien, og da helst de i alderen mellom 15 og 30. Men det er selvfølgelig mulig for andre å se den også, jeg vet at jeg i hvert fall kommer til å fortsette å følge med på den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse