Annonse

Filminfo og video

Great Migrations

I et ambisiøst tre års langt prosjekt har National Geographic ved hjelp av banebrytende filmteknikker og filming i full HD skapt en unik dokumentasjon av dyreverdenens forflytninger som aldri tidligere har vært sett.

Wow! Jeg har alltid vært fan av dokumentarer om dyr. Animal Planet er ofte sett på her i heimen, og det finnes et par dokumentarer om dyrelivet fra før av her. Men, dette her må vel være den mest fantastiske og flotteste dokumentar jeg har sett så langt.Vi følger en rekke dyrearter i kampen for å overleve og hvordan de instinktivt begir seg ut på lange reiser for å overleve og for å føre deres art videre. Her er det ikke noe "kjære mor" som gjelder, og det er ikke alltid happy ending for dyrene som vandrer til nye steder.Vi følger de ulike dyrene gjennom hav, savanner, over veier, under og over gjerder mm. Deres vei er farefull og ikke alle når frem til målet, enten de kjemper mot menneskeskapte farer eller mot naturen selv.Bildene er praktfulle og enkelte ganger blir man sittende med hjertet i halsen, både av spenning og av glede. Man lar seg fascinere av et teppe av sommerfugler, et hav av maneter og kravlende brannbilrøde krabber. Dokumentaren er fengende for hele familien. Regissør Leslie Schwerin har virkelig gjort et fenomenalt stykke arbeide her. Lyden er også utrolig, man hører til og med vingeslagene til Monarksommerfuglen.Jeg mangler rett og slett superlativer når det kommer til denne dokumentaren. Den er bare fantastisk!

EN FEIL OPPSTOD. KUNNE IKKE LASTE VIDEO...
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse