Annonse
Handlingen finner sted i et middelalderkloster idet en drapsmann forfølger munkene der. Munken William of Baskerville (Sean Connery) drar til dette stedet med sin lærling Adso af Melk, og William graver seg stadig nærmere løsningen på hvem morderen er. Overtroen til denne type miljøer på 1300-tallet stiger godt frem i lyset, mens Connery derimot ser på fornuft og fakta fremfor det han mener er religiøse sammenhenger. Med hjelp av sin lærling gir ikke William of Baskerville opp før mysteriet kan anses som løst.

Denne filmen er basert på en bok med samme navn skrevet av den suksessrike forfatteren Umberto Eco. ”I rosens navn” var hans første roman, og den gjorde han verdensberømt. Det som er typisk for denne historien er hvordan den har et politisk budskap og et perspektiv på samfunnet uten at det blir så tydelig at enkelte kan bli provosert.

Man kan helt klart gjenkjenne antrekkene og miljøene fra liknende filmer som for eksempel de svenske ”Arn”-filmene. Men allikevel blir dette en litt mer spennende vri da detektivarbeid, mysterier og drap blir essensielt. Sean Connery gjør en god tolkning av sin karakter. Før denne filmen kjente folk han helt klart aller best som den mystiske agenten James Bond. Også i denne filmen er det han som har helterollen, men allikevel blir det på en annen måte. Det var ikke uten grunn at han derav vant en BAFTA-pris (British Academy of Film and Television Arts) for denne rollen.

Tidligere trakk jeg paralleller til filmer som ”Arn”, men jeg må innrømme at ”Arn” kommer en del høyere opp på min favorittliste i forhold til denne filmen. Der det skorter litt for min del, blir selve fortellermåten og dramaturgien. Jeg føler ikke at det er tiltalende nok det budskapet som kommer ut av skjermen, og jeg klarer ikke alltid å være helt med på alt som skjer. Til tider blir jeg en smule irritert da jeg ikke forstår handlingen og kun blir forvirret. Å se på dette i litt over to timer, blir litt for lenge for meg, men jeg tror at de som interesserer seg for emner som for eksempel historie vil nyte denne filmen fullt ut.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse