Annonse

Filminfo og video

The Specialist

Ray Quick (Sylvester Stallone) er en tidligere bombespesialist for CIA. Da vi møter han i filmen benytter han sin kunnskap og sine ferdigheter til å jobbe som frilans leiemorder, og han har fått et oppdrag av May Munro (Sharon Stone). May har som mål å få drept en av de største i narkotikamiljøet som drepte hennes foreldre da hun var liten. May ble ikke drept da hun satt og gjemte seg mens foreldrene brutalt mistet livet.

”The specialist” er nesten to timer lang, men allikevel er den så bra at den gjerne kunne vart enda lenger. Tempoet gjennom hele filmen er godt, og mystikken holdes akkurat passe lenge til at nysgjerrigheten min stadig øker. Stallone gjør som så mange ganger før en imponerende prestasjon som kald og mystisk og igjen framstilles han som den typiske helten i historien. Tross det faktum at hans levebrød er å drepe mennesker, blir Ray Quick en person man liker, forstår og anser som en rettferdig mann. Han kan på mange måter sammenlignes med MacGyver som alltid vinner over det onde og tar et oppgjør med de loven ikke klarer å få noe på for å skape rettferdighet. Men det må nevnes: Ray Quick er mer ekstrem og ganske mye farligere enn det den velkjente MacGyver er.

Effektene i filmen ser svært ekte ut, og man blir revet med i både handling og karakterenes tankesett. Det å følge med på hele historiens utvikling er en god opplevelse, og dette er én av de actionfilmene jeg helt klart kunne tenke meg å se igjen, og kan i alle fall anbefales for alle og enhver.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse