Annonse
Denne filmen er basert på Hunter S Thompson sin bok The Rum Diary som først ble publisert i 1998, selv om den ble skrevet lenge før. Handlingen i boken er basert på tiden Thompson tilbragte i Puerto Rico på 60-tallet. Hovedrollen som Paul Kemp spilles av Thompsons venn Johnny Depp. De møttes i forbindelse med innspillingen av Fear and loathing in Las Vegas, som også var basert på en Thompson roman.

Paul Kemp reiser fra New York til Puerto Rico for å jobbe i en avis som er i ferd med å ryke rake veien til helvete. Sjefen i avisen er mer opptatt av parykken enn avisens fremtid, men gjør et tappert forsøk på å vekke avisen til live igjen med å bringe in Paul Kemp. Paul Kemp blir kjapt venner med Sala, en fotojournalist som er litt over middels spesiell. Han stifter også bekjentskap med avisens mest eksentriske konspirasjonsteoretiker Moburg.

Selvfølgelig finnes det også en dame i bildet; Chenault. Hun fungerer som anheng til foretningsmogulen Sanderson som er en glatt, arrogant drittsekk. Han ser selvsagt muligheten til å opprette et samarbeid med Kemp, helt til han ser kontakten mellom hans kjæreste eiendel og journalisten. Enkelte mennesker skal man bare ikke tulle med finner Kemp fort ut. Enten det er rabiat lokalbefolkning som hater disse gringoene som vil gjøre alt til hoteller, eller rike menns kjærester.


Chenault og Kemp i dyp samtale.

Det er ingen tvil om at Johnny Depp har en unik forståelse for Thompson, antagelig siden han er temmelig eksentrisk selv. Han gir herlig liv til Kemp både i polert og upolert format uansett hvilke kjemikalier han har inntatt. Selvfølgelig hjelper det at han spiller mot andre interessante og ikke minst eksentriske skuespillere som Giovanni Ribisi som er fantastisk i rollen som Moberg, en rolle som mye står og faller på. Hadde feil skuespiller hatt denne rollen kunne mye gått galt. Heldigvis er Ribisi helt rå og stylingen av karakteren er vel, la oss kalle det ekstremt troverdig og la oss være glad for at det ikke var smellovision.

Selvfølgelig er Aaron Eckhart skikkelig drittsekk som Sanderson, og så glatt at du kan nesten speile deg i brystkassen hans. Amber Heard spiller hans mennesklige prydstykke og det er ikke uten grunn. Dama er smellvakker og hun kan faktisk spille! Regissøren Bruce Robinson har gjort en god jobb med å fange kjemien hun har med både karakterene til både Eckhart og Depp.


Giovanni Ribisi som Moberg, en av filmens absolutte favorittkarakterer.

Men, det er alltid et men, selv om det gjelder Johnny Depp. Den kjærlighetshistorien som utvikler seg mellom Kemp og Chenault er litt klisje, og kanskje ikke helt det man venter seg i en film av dette kaliberet. Det er vel så interessant å studere relasjonene som Kemp har med Sanderson, Moberg og Sala.
Selv om historien noen ganger går litt treigt har den noen fryktelig komiske øyeblikk som bare kan oppstå i et Thompson univers, som selvsagt har en uhøytidelig Depp inkorporert. Filmen tar oss med tilbake da avisene var laget av papir og redaktøren faktisk redigerte det materialet som han fikk inn og ga ca 90% tilbake til journalisten for å fikse på det. Det er en spennende tid å få innblikk i, selv om det er gjennom noen temmelig berusede øyne noen ganger.

Dette var en film som virkelig var en fornøyelse å se på. Scenografien er fantastisk, omgivelsene nydelige, bildene godt gjennomført og fargene er lekre. Det hysterisk morsomme fra Fear and loathing er borte, her er det mer seriøst med noen komiske innslag som virkelig klaffer.
Foto: SF Norge
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse