Annonse
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

Karakter

3 
Dette er begynnelsen på slutten og selvsagt en todelers, bare for å sikre seg at man får mest mulig ut av siste boka. Eller som produsentene sier: Få best mulig slutt. Billy Condon tar fatt på historien med en intens iver og selv om han har filmer som Chicago og Dreamgirls bak seg så går ikke dette så bra.


Forberedelsene før bryllupet.

Bella og Edward skal endelig gifte seg og møter dermed en del utfordringer. Jacob surmuler og leker muggen ulv oppe i skogene i Canada helt til selve bryllupet. Edward er bekymret for om han kommer til å skade Bella, og Bella er som de feste tenåringsjenter opptatt av å barbere beina før hun skal ha sex for første gang. Familien rundt dem støtter dem så godt de kan, uten å egentlig ha noe som helst kunnskap om hvordan, dette har jo aldri skjedd før. Så viser det seg at Edward er en produktiv kar og Bella blir gravid på bryllupsreisen. Hva skjer nå?

Det annonseres at det skal være mye mer av alt det som gjør denne historien så fascinerende og ikke minst populær. For mitt vedkommende er det for lite av det her. Vi tas inn i en hverdagslig atmosfære i begynnelsen, der ekteparet krangler litt og prøver å finne ut av ekteskapet. Joda, problemstillingene er jo relativt nye, men det hele gjennomføres uten gnist, uten følelse. Det morsomste er igrunn Bella’s desperate forsøk på å bli mer feminin og ikke minst forføre Edward som bare er redd for å skade henne i akten og dermed har innført sexnekt.


Det finnes mye å gjøre når man ikke kan forholde seg til vanlige aktiviteter på bryllupsreisen. Sjakk for eksempel.

Så historiemessig mangler denne filmen litt frem til siste halvtimen, da begynner det å dra seg opp en god del og det presenteres en liten tvist som var virkelig bra. Men det den mangler i plotet tar den absolutt igjen i det visuelle. Omgivelsene rundt både bryllup og bryllupsreise er vakre og forførende. Stylingen er også svært gjennomført og sminken av Stewart siste timen er utrolig flott gjennomført, og er en stor grunn til at siste delen av filmen blir gripende. Ulvene er skarpt gjennomført som alltid og det er scener der Alfahannen prøver å kue Jacob, som er helt utrolige å se på. En annen ting som er verdt å merke seg er musikken som også i denne filmen er utrolig godt gjennomtenkt. Alle sangene passer utrolig godt til de situasjonene de er lagt inn i, noen ganger for godt.

Kudos må også gis til skuespillerne som har kommet seg flere hakk siden sist. At de har fått mer trening og teknikk på dramafronten er alt annet enn usynlig. Kristin Stewart er mer naturlig, har mer mimikk og bedre kroppspråk. Rollen hennes har også endret seg, noe som krever en del av henne, hun må være mer kvinne enn før. En overgang hun klarer elegant, selv vaklende på høye hæler.

Jeg har så langt likt Twilightfilmene godt og er selvsagt tilhenger av Jacob, ikke Edward. Skjønner fremdeles ikke helt hvorfor Robert Pattinson ble castet i akkurat denne rollen. Men det skal sies at han endelig begynner å kle rollen noe bedre. Han gir Edward mer sjarm i denne filmen. Det er ikke lenger bare masse murring rundt i gangene om den kjærligheten han så gjerne vil ha, det er mer substans i karakteren og denne klarer Pattinson å få godt frem denne gangen. Han smiler til og med!

Neida, denne filmen er ikke så verst selv om denne anmeldelsen får det til å se ut som totalslakt. Filmen er koselig, søt og underholdende selv om den ikke alltid holder mål. Det er godt å se fremgangen hos skuespillerne, selv om plotet i seg selv ikke er så bra som det burdte vært med den historien som det hele er basert på. Men man kan trøste seg med at filmene og bøkene har nok fans, så filmen blir nok sett av noen millioner uansett. Nå er det bare å vente på neste filmen som jeg faktisk tror kan være den absolutt beste i hele serien om man skal dømme etter avslutningen på denne.

PS: Husk å få med deg den lille filmsnutten som er i rulleteksten, så ikke forlat salen før den er vist!
Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse