Annonse

Filminfo og video

Immortals 3D

Immortals 3D

Karakter

2 
Immortals er løst basert på gresk mytologi og regissøren Tarsem Singh gjør sitt for å få dette til å bli et visuelt mesterverk. Men i alt det visuelle mangler det et brukbart plot som engasjerer. Mange har gledet seg over at Immortals 3D skal komme og siden produsentene Gianni Nunnari og Mark Canton fra 300 står bak Immortals 3D også, var håpet at denne skulle bli like bra. Desverre er dette langt unna 300 kaliberet.

Hyperion, kongen av Kreta er en nådeløs fyr som går til krig mot gudene etter at de ikke hørte bønnene hans om å redde familien hans fra sykdom. Hans plan er å få fatt i Epirus’s bue for å slippe løs Titan krigerne som er innelåst i et bur dypt inne i et fjell. Da blir han usårbar og verdensdømmet vil bli hans. Sammen med den herakliske hæren brenner, voldtar og dreper han alt som kommer i hans vei. Det han ikke er klar over er at det finnes en som kan stoppe han.


Mickey Rourke som Hyperion.

Singh har fått med seg en del gode og interessante skuespillere i Immortals. Mickey Rourke er fabelaktig som den maktsyke og hevnlystne Hyperion. Henry Cavill var utrolig nok et godt valg til Thesevs, det er ikke hans feil at karakteren er usedvanlig ensporet og at historien rundt Thesevs er så klisje som det går ann å få den. Thesevs er nemlig litt over middels beskyttende ovenfor sin utstøtte mor som fikk han etter en gruppevoldtekt. Når hun drepes ser han rødt og eneste som driver han videre er ønsket om hevn, akkurat som Hyperion.

Stephen Dorff er et merkelig valg, men han gjør seg godt som Stavros. Luke Evans er ikke ukjent med å spille Gud, han spilte nemlig Apollo i filmen Clash of the Titans. Han er i ferd med å markere seg i Hollywood, og iløpet av neste året spiller han i begge Hobbiten filmene, The Raven og Ashes. Han er forøvrig en av de som gjør best figur i Immortals. John Hurt spiller den mennesklige utgaven av guden Zeus, og han er alldeles fabelaktig, slik han som oftest pleier å være. Han har en karisma som brer om seg på skjermen, og han gir denne farsfiguren en flott varme. Med andre ord en av de få karakterene som engasjerer.

Det mangler en god del dybde i karakterene, men det er også noe som henger sammen med plotet. Et plot som forøvrig er gjennomsydet med religiøse undertoner, som irriterer grenseløst. Det oppstår situasjoner som banalt påpeker at om du ikke får det du ber om når du ber om det så kommer det når du faktisk trenger det.

Dette her var rett og slett en eneste stor skuffende opplevelse, selv om effektene er gode nok, det visuelle er godt gjennomført, så nytter det ikke når resten er elendig. Det var omtrent like spennende som å se maling tørke, i 3D.
Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse