Annonse

Filminfo og video

Happy Feet 2

Happy Feet

Siden første filmen kom ut i 2006 har Gloria og Mumle blitt voksne, og de har fått en liten pingvin selv: en liten fluffy ball med navn Erik. Men Erik kan ikke danse og han skjønner ikke hvorfor dans er så viktig for pingvinene. Erik føler seg litt utstøtt og misforstått så han får med seg et par av kompisene sine  til å følge etter Ramon. Ramon er en voksen og noe anderledes pingvin så han har funnet seg et annet tilholdsted sammen med en gjeng merkelige pingviner. Deriblant Sven som faktisk kan fly! Erik får et nytt forbilde og Mumle prøver så godt han kan å nå gjennom til sønnen med litt mer edruelige tanker. Samtidig skal Erik finne seg selv og sin stemme. Er han best til å danse, fly, synge eller fiske?

Dette er et plot som handler om en reise både i fysisk og psykisk form. Det er en film om utfordringer og om å møte dem på strak arm uansett hvor skummelt det måtte være. Så det er med andre ord ikke det mest nyskapende, men det er velkjent og allikevel veldig koselig. Selve animasjonen er utrolig nydelig å se på, spesielt pingvinene som er alldeles til å spise opp. Det er dessuten blandet inn noen sekvenser med mennesker også. Dette virker noen ganger litt rotete og malplassert, men det gir allikevel en fin effekt til filmen.

Karakterene er besynderlige og fascinerende samtidig som de er velkjente. Hovedkarakterene er dynamiske og de utvikler seg godt gjennom filmen selv om det er en jevn nesten usynlig utvikling. Noen karakterer er morsommere enn andre, deriblant krillene Will og Bill som er spilt av Matt Damon og Brad Pitt. Disse to er til å le seg ihjel av etterhvert som de stikker ut på eventyr uten resten av krillene.


Krillene på tur.

Handlingen går for seg i Antarktis og det er ikke fritt for å si annet enn at det er alldeles vakkert landskap de har gjenskapt i filmen, hvilket utgjør en god ramme for historien. Isbergene er stadig i bevegelse på grunn av miljømessige utfordringer, og dermed får vi også inn litt miljøvern og konsekvenser av vårt stadige manglende respekt for miljøet.

Dette er en herlig film for de minste, hvor de garantert vil finne sympatiske karakterer som de vil falle for. For de voksne er det lagt inn en del musikkreferanser som er underholdende, som for å sikre seg at de voksne ikke sovner ved siden av barna. Dette er allikevel et minus, fordi sjansen er liten for at barna forstår disse musikkreferansene. Poenget med disse filmene skal vel være at barn og voksne skal le sammen, ikke hver for seg?


Foto: SF Norge AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse