Annonse

Filminfo og video

Velvet Goldmine

Den britiske journalisten Arthur Stuart (Christian Bale) tar et oppgjør med egen fortid da han får i oppdrag av sjefen sin å lage en artikkel om Brian Slade. Slade er en tidligere glamrockestjerne som på mystisk vis forsvant ut av musikkbildet. Filmen viser hvordan Slade iscenesatte at han ble skutt på scenen. Folk trodde han døde helt til ryktene begynte å florere. Deretter ble han borte fra musikken. Stuart oppsøker flere mennesker som kjente rockestjernen godt, og man får se hans liv klippet sammen med hvordan Stuart som ungdom oppfattet hele ungdomsopprøret.

Mange har nok hørt David Bowie sin sang med samme tittel som denne filmen, og denne omhandler også de seksuelle aspektene man ser i filmen. Ikke så overraskende da man på mange måter kan se et mønster og linjer mellom Bowie og karakteren Brian Slade, og det virker som om dette er et bevisst valg fra filmteamet da det nevnes flere steder. Jeg synes det fungerer svært bra og gjør filmen mer tilnærmet virkeligheten.

Glamrockens mange aspekter basert på frihet og enspora klesstil kommer godt fram. Den tiden som filmen skildrer brakte en ny side av kjærlighet, sex og stil inn i samfunnet. Filmen tar tiden med storm, og lar den ikke suse forbi før siste sekund av filmen har blitt avspilt.

Da jeg så omslaget til denne filmen var jeg skeptisk. Jeg syntes det minnet mest om Grand Theft Auto eller lignende, men da ble jeg svært overrasket på positivt vis. Det første jeg tenkte da ungdomsgenerasjonens gryende opprør og trang etter revolusjon flimret over skjermen, var Wam & Vennerød sine filmer fra 70- og 80-tallet. Jeg synes filmen tar meg med flere tiår tilbake i tid, og jeg føler at jeg er inne i historien selv om jeg ikke engang var født på denne tiden. Dette er bra, og jeg kan ikke annet enn å gå god for denne analysen av en tid som er forbi.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse