Annonse

Filminfo og video

Dreamhouse

Will Atenton er en forlagssjef med stor suksess. Men suksessen har hatt sin pris, forholdet med kona og ungene lider. Derfor bestemmer han seg for å ta med seg hele familien å flytte til en småby i New England, noe som også innebærer at han slutter i jobben sin og begynner å jobbe med sin egen roman. Det han ikke er klar over er at det har blitt begått voldsomme drap i huset der de bor, og det tar ikke lang tid før hans egen familie blir målskiver for drapsmennene. Atenton begynner å etterforske husets historie og får noen kryptiske tips fra naboen Ann Patterson. Vil han komme til bunns i saken og redde familien?


Naomi Watts spiller den kryptiske nabokonen som sitter med alle svarene.

Med første øyenkast ser dette ut som en hvilken som helst annen thriller som slippes om dagen, men det presenteres en god del interessante tvister i plotet. Desverre er noen av disse noe forutsigbare, noe som trekker filmen ned. Skal en film være så spennende som det loves, så må det være en del overaskende momenter som får deg til å sitte spent i stolen eller hoppe av skrekk. Disse momentene er få i denne filmen, desverre. Men historien i seg selv er spennende og relativt gjennomført, selv om uforutsigbarheten er noe drepende.

Den irske regissøren Jim Sheridan er en av disse regissørene som lager få filmer, men de han lager slår som regel godt ann hos både publikum og kritikere. Han har et godt øye og visuelt sett er Dreamhouse spennende å se på. Scenene med direkteoverganger fra nytt hus til det gamle er utrolig flotte å se på og fungerer flott som broer når det hoppes frem og tilbake i tid.


Rachel Weisz

Sheridan er også rå på å få frem det beste hos skuespillerne sine, noe som ikke er et unntak i Dreamhouse. Craig har aldri vært en av undertegnedes favorittskuespillere, men han er ikke så verst her. Mye fordi karakteren tvinger han til å ikke være så glatt og kontrollert hele tiden. Rachel Weisz er troverdig som hans kone og det er uten tvil god kjemi mellom dem i filmen. De har en naturlig relasjon på lerretet, som jo også ble naturlig i virkeligheten. Paret giftet seg i juni 2011. Naomi Watts spiller nabokona som sitter med alle svarene og dette er en god rolle for henne og dermed en av de beste rolletolkningene i filmen.

Dette var en av de filmene jeg gledet meg til å se etter å ha sett trailere, nettopp fordi den ble presentert som en råspennende film. Det er langt mellom gode og skrekkelige thrillere om dagen, noe som ikke endret seg etter jeg hadde sett denne. Noe av det verste jeg vet er forutsigbarhet i filmer som egentlig skal skremme vettet av deg og få deg til å vri deg i ubehag. Desverre nådde ikke denne her opp, hvilket er synd for potensialet er høyt.


Foto: Nordisk Film Distribusjon AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse