Annonse

Filminfo og video

Den Unge Fleksnes

Julekalenderen som tok hele Norge med storm i fjor har endelig kommet på DVD. Historien om den unge Fleksnes ble en stor suksess og mange familier satt klistret foran tv-skjermen hver kveld for å følge Marve Fleksnes i hans kamp om å få den vakre Veronica.

Jeg har egentlig aldri vært en stor fan av Fleksnes, jeg har sett noen episoder her og der, og selvsagt ledd av noen av påfunnene, men det har aldri vært slik at jeg har skaffet meg noen av dvd’ene med de gamle seriene. Jeg var derfor veldig usikker da jeg satte meg ned for å se på serien i fjor, men jeg ble fort overbevist om at dette var en serie for meg, og jeg satte meg ned hver kveld sammen med familien for å følge med. En stor del av æren tilfaller Reidar Fredrik Frydenlund som storspiller i rollen som Marve.

Det serien tjener mest på i mine øyne er måten de klarer å formidle et flott budskap, pakket inn i Marves mange sprell. Serien ender opp med å være en veldig koselig og underholdende serie, som passer for folk i alle aldre. Selv min sønn på fire år syntes det er utrolig moro å se på.

Produsentene har fått med seg mange store navn i birollene. Atle Antonsen er kanskje den som i tillegg til nevnte Frydenlund er seriens høydepunkt. Antonsen spiller gymlæreren Arnesen som må beherske alle muskler i hele kroppen når Fleksnes turer frem. I tillegg er det han søt liten kjærlighetshistorie med lærerinnen Rita Larsen, spilt av Marte Engebrigtsen. Ulrikke Hansen Døvigen har kanskje fått en av de største utfordringene, med å ta over roret etter Norges yndling Aud Schønemann, noe hun gjør med stor bragd.

Toppen av kransekaken skal jeg ærlig innrømme er sangen som er den røde tråden gjennom hele serien. ”Under månen” er tittelen på sangen, og er en flott og rolig julesang som passer utrolig godt.

Den unge Fleksnes har for meg blitt en av mine topp tre når det kommer til julekalendere, oppe sammen med Skomakergata og The Julekalender. Det er koselig å kunne sette på en episode eller to sammen med barna, og kose seg tilbake til sekstitallet sammen med Marve Fleksnes og moder’n.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse