Annonse

Filminfo og video

Hangover 2

Stu skal gifte seg og inviterer med kompisene Phil og Alan til Thailand for å feire den flotte begivenheten. Fast bestemt på å ikke gjenta forrige gangs mislykket utdrikningslag i Las Vegas, har Stu bestemt at ingen alkohol skal nytes før bryllupet. Men som vanlig skjer ikke ting slik de kunne tenkt seg, og dagen etter våkner de i Bangkok med sin største hodepine hittentil. I et fremmed land må de forsøke å finne ut hva som er skjedd, og komme seg tilbake til hotellet før bryllupet starter.

Den første Hangover-filmen var genial i sin oppbygging, og alt som skjedde virket som noe som faktisk kunne skje en guttegjeng på fylla. Humoren satt godt, og spenningen var tilstede for å se hva som var det neste de kom over i sin søk etter oppklaring. Og som de fleste oppfølgere er man nødt til å gå enda lenger, så da jeg satte meg ned for å se denne filmen var jeg veldig spent på hvor langt de turde å dra hendelsene.

Det er ingen tvil om at denne filmen overgår den første med en god dose. Mye av dette tror jeg man kan takke filmens egentlige hovedrolle: Bangkok by. Guttenes ferd gjennom denne travle byen er en opplevelse i seg selv. De møter på utfordringer de aldri før har opplevd, som lubugre tatoveringssjapper, munker med taushetsløfte, russisk mafia og ikke minst mange av Thailands she-males.

Samspillet mellom de tre hovedrollekarakterene har blitt en glede. De er alle tre gale på sine helt egne måter, og utfyller hverandre perfekt. Den beste av de tre må utvilsomt være Zach Galifianakis som klarer å være både genial og dum på samme tid. Ed Helms er også mye mer fremtredende i denne filmen enn den første, og sammen med Galifianakis dytter de Bradley Cooper ned til en liten støttekarakter.

Bilde
Bildekvaliteten på filmen er ingen ting å klage på, men føler heller ikke at det er noe å rope hurra for. Levert i 1080p og en ratio på 2.40:1 så får man en god dybdefølelse, uten særlige forstyrrelser. Fargene er forholdsvis gode, men syntes kanskje de kan bli litt matte til tider.

Lyd
Lyden er bedre enn bildet, og med en DTS-HD 5.1 så får man fem kanaler som får kjørt seg i løpet av filmen. Dette er ingen actionfilm, så det er selvfølgelig ikke smellene og skuddene man merker, men heller følelsen av å være med i bildet. Når man er i Bangkok by hører man snakking og byens mange lyder rundt seg, og lukker man øynene er det nesten som å føle at man er tilstede. Filmens soundtrack er forholdsvis bra, og kommer inn under de rette elementene, uten å ødelegge for dialogen underveis.

Konklusjon
Den eneste filmen man egentlig kan sammenligne denne med er den første. Og jeg vil nok si at toeren er på høyde kvalitetsmessig med den første, men litt av magien er jo selvfølgelig borte. Oppskriften er ikke lenger ny, det samme mønsteret blir fulgt, men Phillips har klart å legge inn noen nye problemer. Moro med en liten opptreden fra den alltid gode Paul Giamatti også, og for ikke å glemme Mike Tysons cameo-opptreden helt på slutten av filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse