Annonse

Filminfo og video

Smurfene 3D

Smurfene er et verdenskjent fenomen, og de fleste har en eller annen gang sett eller hørt på de små blå. For de som er på alderen min eller eldre husker jo Geir Børresen og hans mange sanger sammen med smurfene. Nå er det kommet en film med disse små blå tussene, og filmen skulle vise seg å være ganske så fornøyelig.

Historien begynner i den vesle smurfebyen. Alle smurfene driver og forbereder seg til den store blåmåne-dagen. Uheldigvis finner Gargamel, med litt hjelp av Klumsesmurf, den gjemte landsbyen. For å komme seg unna hopper smurfene inn i en virvelstrøm som tar dem til New York City. Her må gamlesmurf bruke all sin klokhet for å finne tilbake til smurfebyen. Noe som ikke er så enkelt i en av verdens største byer, og med den onde Gargamel i hælene.

Da jeg først så artikkelen om at det skulle komme en smurfefilm ble jeg ganske overrasket, og forhåndsdømte den litt ned, trodde aldri i verden dette skulle bli noe særlig god film. Men etter som trailerne begynte å dukke opp så ble tonen litt annerledes, det så faktisk ganske lovende ut. At Neil Patrick Harris skulle spille en av rollene gjorde også at det så bra ut. Jeg var veldig spent på hvordan de skulle forklare smurfenes tilstedeværende i ”vår verden”, men dette syntes jeg manusforfatterne løste veldig bra.

Filmens høydepunkt er utvilsomt de små blå smurfene som klarer å sjarmere oss gjennom sine forskjellige sprell. Den klumsete, den tøffe, den smarte, den vakre, ja alle har de sine egenskaper som passer veldig godt sammen. Effektene er så godt laget at man til tider faktisk nesten tror på at det er små blå vesener som går rundt oss. Dessverre er det også tider da alt virker helt feil, som oftest når det er interaksjon mellom smurfene og menneskene.

Hank Azaria er også en jeg har lyst til å dra frem her. Azaria har etter hvert blitt kjent som noe jeg vil kalle animerende skuespiller, med filmer som Smurfene, Year One og Night at the Museum. Her vil jeg si at han faktisk gjør en av sine bedre roller som Gargamel, godt supplementert av katten (?) sin. Neil Patrick Harris, som jeg først hadde stor tro på, blir litt sidestilt i filmen, og blir i det hele ganske ubetydelig.

Bilde
Bildekvaliteten på denne filmen er veldig bra. Med 1080p og en ratio på 1.78:1 er fargene veldig klare, og de mørke scenene er uten noen form for støy. Effektene er som tidligere nevnt veldig gode, og blender seg inn med den virkelige verdenen.

Lyd
Filmen leveres med DTS-HD Master Audio 5.1 og utnytter virkelig alle de kanalene den har fått tildelt. Lydbildet er velprodusert og både front og bakhøyttalere spytter ut lyd under hele filmen, uten at det blir for mye av det gode. Til tider er lydbildet satt til å tilpasse de små smurfene, og alt høres plutselig så veldig stort ut.

Konklusjon
Smurfene er faktisk en film du ikke skal behøve å være flau for å eie, for totalkvaliteten på hele filmen står til bedre enn ståkarakter. Filmen passer for barn og voksne i alle alder, og kan gjerne være en film man sitter og ser på sammen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse