Annonse

Filminfo og video

Alf Prysens Musevisa

Denne dvd'en inneholder 9 koselige tegnefilmsnutter fra NRK-Barne TV. Disse er basert på Alf Prøysens kjente og kjære barnesanger, bl.annet Musevisa, Bakvendtland og Bolla Pinnsvin. Det er Hans Jørgen Sandnes som står for animasjon og regi. Det er selvsagt Alf Prøysen selv som synger.40 minutter varer denne søte lille filmen med Alf Prøysens barnesanger. Når man hører Prøysens sanger, så blir selv den eldste i familien som barn igjen. Dette er sanger som de fleste kjenner og har et forhold til. Det er absolutt ingen spenning i denne lille filmen, men den er tvers gjennom koselig, og moro er det å få med litt animasjon her også. Både bestemora, mora og 8-åringen satt rolig og trallet med.Figurene er søte og enkelt tegnet, men det er moro å se de ulike figurene og kanskje spesielt Bakvendtland. Det ble allsang i stua her og filmen var helt klart et trivelig innslag i julestria. Skal jeg trekke noe her, så er det fordi det godt kunne vært flere sanger med, den jeg savner mest er Julekveldsvisa, men, dette er absolutt noe man fint kan ha i filmsamlingen og sette på når man skal ha en hyggelig familiestund og som en avveksling fra dagens barneprogrammer som ofte har et høyt støynivå.Alf Prøysen (1914-1970) var en av Norges fremste dikter, visesanger og forfatter. Hans sanger og fortellinger har vunnet hjerte til flere generasjoner, også utenfor Norge.

Det er også et bonusmateriale på denne dvd'n: Ni videoer som viser deg hvordan man tegner de ulike figurene i denne filmen, enkelt forklart steg for steg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse