Annonse

Filminfo og video

Dag - Sesong 2

Menneskets verste fiende er mennesket selv, og bedre blir det vel ikke av en samlivsterapaut som mener at alle burde bo alene. Så møt Dag, en intelligent mann med god musikksmak, med stort selvinnstinkt, han er ærligheten selv og kan regnes som en drukkenbolt.

Jeg valgte å ikke se Dag da den startet på tv. Hvorfor? Ikke helt sikker, men syntes det virket som noe sabla tull. Så satte jeg meg for å se på sesong 2 da, og nå må jeg helt klart få med meg den første sesongen også. For dette var virkelig bra saker. Det var ganger jeg lo så jeg trodde jeg skulle tisse i buksa. Her er livets realiteter satt på spissen, men blinkskudd er det helt klart.Dag (Atle Antonsen) er samlivsterapaut hvis liv ikke er helt på riktig spor. Dette drukner han i mengder alkohol og piller. Hans kontordame Malin (Agnes Kittelsen) er et kapittel for seg selv. Hun skriver bøker, og disse handler ofte om hennes helt i bar overkropp. I tillegg inntar hun noen ganger Dags plass som terapaut. Vi treffer også kompisen Benedikt (Anders Baasmo Christiansen) som er gift med Mia (Ine Jansen) og er henne notorisk utro. Vi treffer også igjen Eva (Tuva Novotny), som fikk sønnen Leon og som fikk bo litt hos Dag i forrige sesong. I tillegg treffer vi Ernst (Rolf Lassgård) som er Benedikts stefar. han driveret noe spesielt avrusningssted.Det aner meg at den Norske befolkning er delt når det kommer til serien Dag: noen vil finne den hysterisk morsom, mens andre vil finne den ganske så motbydelig. Som nevnt fant jeg til min store overraskelse serien som rasende festlig. Det ble masse latter på meg, og jeg må igjen innse at svarte komedier går rett hjem hos meg.

Svenskene har også funnet serien underholdende, og den vises i disse dager på Svensk Tv.

Skuespillergalleriet her er stort og vi treffer følgende: Atle Antonsen, Iben Hjejle, Ingar Helge Gimle, Jon Øigarden, Rebecka Hemse, Rolf Lassgård, Trond Espen Seim, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Kyrre Hellum, Charlotte Frogner, Ine Jansen, Agnes Kittelsen, Lena Kristin Ellingsen, Kaja Varjord

Det er Tuva Novotny og Øystein Karlsen som står for regien.
Manus er skrevet av Øystein Karlsen og Kristopher Schau

Denne utgaven kommer med 2 stk DVD'er og 1 stk Blu-ray.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse