Annonse

Filminfo og video

Schmokk

Schmokk

Karakter

3 
I NRK sin TV-serie ”Schmokk” blir vi vitne til et brudd mellom Janne og Pontus. Etter fire års forhold bestemmer de seg for å flytte fra hverandre, og dramaet er i gang.

Begge to lever med hver sine drømmer og forventninger til den andre, og selv om de er voksne og vel så det, kan disse tankene anses som ganske barnslige. Janne sin romantiske jentedrøm om en slags drømmeprins går i knus, mens Pontus er mest opptatt av å slå gjennom med sitt middelmådige band.

Det å følge de to personene som går fra ett felles liv til to frittstående individer blir en egen reise, og Janne sin noe spesielle kollega som kun sitter og ser på filmer alene er ikke til så stor hjelp. På en litt for generaliserende måte bygger hun opp under Janne sine tanker om drømmemannen via sine erfaringer fra romantiske filmer. Janne sin andre venninne, Pia, kan anses som overklasse, er svært snobbete og skal til å gifte seg med sin like snobbete kjæreste Håkon. I møtene mellom disse to og Janne sitter jeg igrunn igjen med kun ett spørsmål: hvordan kan disse være venner? Janne spiser gjerne Grandiosa med ketchup til middag, mens Pia og Håkon lager de lekreste retter og disker virkelig opp.

Hvordan alt dette ender er ikke noen overraskelse. Det er en ganske typisk romantisk og klissete greie, men allikevel er det et driv i serien. Jeg er svært imponert over det kreative kameraarbeidet i ”Schmokk”. Jeg vil også tro at fargekorrigering i etterarbeidet har hatt en finger med i spillet for å gjengi rett stemning, og behaglige bilder. Dette kan helt klart anses som styrken ved denne produksjonen, for historien i seg selv kan man ikke si er like nyskapende. Skuespillet blir også noe kunstig og tatt rett ut i fra manus. Men med seks episoder på under en halvtime hver, er dette helt klart overkommelig, og jeg humrer jo en del under tittingen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse