Annonse

Filminfo og video

Hanna

Hanna er filmen om jenta Hanna som blir oppdratt av faren sin i ødemarka, hvor hun lærer seg alt hun trenger for å overleve – blant annet jakte, og slåss for å drepe.

Karakteren Hanna blir etablert på en helt fantastisk måte. Etter tre minutter av filmen veit vi mye om hvaslags person hun er, og hvertfall jeg blei fascinert av hvem hun er og hvordan hun har blitt – og fortsatt blir – oppdratt. Det er også utrolig kult at det er ei jente som er så badass og skyter og er den perfekte morderen. Det tar en stund før vi får vite hvorfor ting er som de er, vi får informasjon om det litt etter litt, noe som gjør at vi hele tida blir sittende på kanten av setet i nysgjerrighet. Med noen filmer kan dette være irriterende og forvirrende, og man kan få følelsen av at filmen ikke egentlig gir mening, men med Hanna er det noe helt annet. I denne filmen fungerer det kjempegodt, og det gjør filmen til det den er.

Det var skikkelig kult å se Saoirse Ronan i en rolle som denne. Det er fire år siden vi så henne i Atonement, og på den tida har hun utvikla seg masse. Hun viser også at hun kan spille en hvilken som helst rolle, og gjøre det på en overbevisende og bra måte. Hun er virkelig en skuespiller som imponerer, som utvikler seg, som allerede er en fantastisk skuespiller, spesielt med tanke på alderen hennes. Men filmen hadde ikke vært det samme med bare henne, for Eric Bana og Cate Blanchett er også to ypperlige skuespillere som veit hva de driver med. I tillegg gjør Tom Hollander en kjempegod rolle, selv om det ikke er verdens største og mest sentrale karakter han spiller. Filmen hadde ikke vært den samme uten.

Jeg har møtt folk som både liker og misliker denne filmen. Personlig synes jeg den er veldig bra. For selv om den er klassisk på mange måter, er den også veldig forskjellig fra andre filmer. Dette er det Hanna, eller Saoirse Ronan, som gjør. Den er spennende og har ingen kjedelige momenter, den er også morsom flere steder, uten at det forstyrrer resten av følelsen filmen har. Dette er en film jeg kunne sett på i mange timer, og når filmen slutter sitter jeg igjen med følelsen av at jeg ikke fikk nok – igjen kan dette være frustrerende i noen filmer, men med Hanna er det kjempebra. Jeg fikk gåsehud av den siste scenen. Dette er definitivt en film jeg kommer til å se flere ganger.

Bilde
Bildet i denne filmen er veldig fint. Man merker det egentlig best i begynnelsen av filmen, når det er naturscener. Ellers forsvinner det litt i rotete bilder, uten at det egentlig gjør noe. Kvaliteten er upåklagelig.

Lyd
Musikken i filmen er kjempebra, den får fram alle følelsene man skal få, i tillegg til at den er utrolig kul. Det er et av de bedre soundtrackene jeg har hørt. Kvaliteten på lyden er også veldig bra, jeg så filmen med surroundanlegg, og har ingenting å kommentere på annet enn av det var bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse