Annonse

Filminfo og video

X-men: First Class

X-Men: First Class handler om Charles Xavier og Erik Lehnsherr, om hvordan de møttes og hvordan uenigheter mellom dem oppstod. Filmen finner altså sted før den originale X-Men-trilogien, og handler om at USAs regjering bestemmer seg for å samle en hær av mutanter for å prøve å stoppe en diktator som er fast bestemt på å starte 3. verdenskrig.

Vi møter igjen mange kjente karakterer, og får vite mer om deres bakgrunn. For selv om hovedfokuset er på Professor X og Magneto, er det flere kjære karakterer, som Mystique og Wolverine, som også kommer på skjermen, om enn ikke i så store roller.

Jeg er stor fan av både den originale X-Men-trilogien og X-Men Origins: Wolverine. Da jeg så denne på kino var jeg veldig spent, og hadde store forventninger. Heldigvis svarte First Class til de forventningene. Filmen er både morsom og spennende, den har med seg de typiske X-Men-elementene, den introduserer oss for mutanter vi aldri har møtt før, med nye og kule egenskaper. I tillegg til dette er det en god film, historiemessig og visuelt sett. En film som denne kunne lett ha blitt ødelagt av en dårlig historie, eller dårlige spesialeffekter. Det gjelder ikke for den femte X-Men-filmen.

Det som også er skummelt er å finne skuespillere som passer til å spille karakterene vi alle elsker og har vokst opp med, det er vanskelig å få skuespillere som ligner nok til at det er troverdig at det er samme karakter, og som også har den samme oppførselen og væremåten. Men James McAvoy som Professor X og Michael Fassbender som Magneto passer perfekt, og jeg tror ingen andre kunne gjort en like god jobb som dem. De har funnet oppførselen sånn som de yngre karakterene ville vært, og klarer å utvikle seg mot karakterene sånn de er i den originale trilogien.

Personlig synes jeg dette er en av de beste X-Men-filmene, og jeg veit at folk som ikke liker de gamle X-Men har likt både Origins og First Class. Derfor anbefaler jeg alle å se denne filmen, for det er virkelig en av de bedree superheltfilmene som finnes der ute. Så dersom du ikke liker de eldre filmene, vil du fortsatt kunne like denne om du gir den en sjanse. Og dersom du er en stor X-Men-fan…vel, da sier jeg bare, kjør på.

Bilde
Bildet i denne filmen er utrolig klart og fint. Spesialeffektene er veldig bra lagd, og bildene er skarpe. Det er en fornøyelse å se på, i tillegg til at filmen selvsagt er kjempebra i seg sjæl.

Lyd
Lyden er like bra som bildet. Med surroundanlegg var det ekstra gøy å se denne filmen, og jeg har absolutt ingenting å klage på. Musikken er fantastisk, stemmene høres godt – alt er som det skal være.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse