Annonse
Extras- The Complete Collection

Karakter

6 
Da The Office først ble vist på BBC i 2001 var Ricky Gervaise og Stephen Merchant relativt ukjente navn både i Storbritannia og resten av verden. Men da serien ble en monsterhit, solgt til mer enn 80 land, og amerikanske NBC ville lage en amerikansk versjon, ble de fort kjent som noen av Storbritannias fremste, mest kreative og mest nyskapende komiske talenter innen sosial satire

Denne andre serien handler om Andy Millman (Ricky Gervaise) og Maggie Jacobs (Ashley Jensen) som jobber som statister (extras) på diverse filmer. Selv om hun godt kunne tenkt seg et lettere liv og en bedre jobb, er Maggie stort sett positivt innstilt til livet, mens Millman blir mer og mer lei av jobben og livet sitt for hver dag som går, og drømmer om at noe bedre skal komme hans vei. Verken erkerivalen eller den mildt sagt under middelmådige agenten (Stephen Merchant) gjør livet lettere for Andy. Til slutt får likevel Andy et gjennombrudd som manusforfatter og skuespiller i sitcomen «When the whistle blows.» Men livet som kjendis blir ikke helt som Millman har tenkt seg.

Extras har i likhet med The Office blitt en «instant hit», og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Ideen er kreativ, og manuset velskrevet. Bruken av en ny kjendis for hver episode er genial, og mange hysteriske scener utspiller seg i møtene mellom Andy, Maggie og den kjente personen. Hva med en dirty-talking Kate Winslet i nonnedrakt? En Daniel Radcliff som er desperat etter å bli voksen og gjør alt for å bevise at han er det? Eller en Ben Stiller med et oppblåst ego og dertilhørende aggresjon? Alle de verdenskjente skuespillerne i A-klasse som er med i Extras er et testament til den enorme respekten Ricky Gervaise og Stephen Merchant yter i miljøet.

«Extras» er ikke noe dårligere enn The Office til å skildre relasjoner på en både god og humoristisk måte. Forholdet mellom Maggie og Andy er både varmt og full av kameratslig og nær kjærlighet. Gang på gang finner de ut hva som egentlig er viktigst i livet, og selv om serien stort sett bringer frem latteren og en del «pute-foran-ansiktet»-momenter, bringer den også frem noen sippete tårer i skildringen mellom dette forholdet. Sårbarheten ligger hele tiden mellom linjene i komedien. Dette til tross for at Ricky Gervaise egentlig er best i de komiske scenene, og at de mer seriøse av og til kan virke litt parodiske. Dette ødelegger imidlertid ikke for denne serien. Ashley Jensen spiller den litt dumme, men søte og elskverdige Maggie, og får oss hele tiden til å både irritere oss og elske henne på samme tid. Merchant, som har vært mest å se bak kamera før Extras, gjør en fabelaktig jobb som Andys agent, og har faktisk den beste komiske timingen i hele serien. Gledelig er det også at Karl Pilkington (The Ricky Gervaise Show, An Idiot Abroad), venn av Gervaise og Merchant som nærmest har fått en kultstatus for sine mange finurlige og noen ganger mindre intelligente «musings», har en bitteliten statistrolle i de siste episodene. De sekundene var verdt hele episoden.

Extras er en fantastisk serie som har alt. Humor, talent, kjendiser, sårbarhet og alvor om hverandre. Den er selve prakteksempelet på den gode britiske humoren som Gervaise og Merchant etter hvert har stått i bresjen for. Likte du The Office, det være seg den britiske eller den amerikanske, kommer du til å elske Extras. Gervaise og Merchant burde holde seg til serier, for det er definitivt her de hører hjemme.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse