Annonse

Filminfo og video

Sanctum 3D

Da en grotteekspidisjon på Papa Ny Guinea får trøbbel pga uvær, finner de ut at eneste utvei å komme seg ut av grottene er å svømme nedover for å komme seg til havet.

Det er sjelden at filmer som er basert på en sann historie er spesielt bra, denne er intet unntak. Dette er forutsgibart og dønn kjedelig! Her opplever vi en ekspedisjon som millionæren Carl (Ioan Gruffud) som finnansierer det hele. Frank (Richard Roxburgh) er grotteeksperten som leder ekspedisjonen, og med seg har han sin 17 år gamle sønn Josh (Rhys Wakefield). Det oppstår selvsagt konflikter dem i mellom. Og disse konfliktene er vel hva som får en til å undres over hvor mye denne filmen er så basert på virkelige hendelser som det hevdes.Det virker som at produsentene av denne filmen ønsker selge ved å bruke navnet James Cameron. Og joda, han har vel hatt noe med filmen å gjøre, men ikke så mye som man skulle tro med tanke på at navnet hans har havnet på plakaten. Han har kanskje hatt litt med 3D'n å gjøre her, men det er ikke noe å skryte av. 3D-effektene virker grumsete og har i grunnen lite effekt. Man ønsker nok å gi titterene en klaustrofobisk følelse, men slik blir det ikke. Selv i trange mørke grotter får jeg ikke den spenningen som jeg kunne ønske av en slik film, det eneste som er klaustrofobisk er kjedsomheten som hjemsøker meg. Man blir nemlig lei filmen før den har satt skikkelig i gang. For, innledningen er så langdryg at man tar seg selv i å titte på klokken gjentatte ganger i håp om at filmen er over. Å teste ut prosjektet spikre gele på veggen frister, og er nok i stor grad mer underholdende.

Skal man trekke frem noe positivt i denne filmen, så må det være at det tidvis er flotte bilder. Filmen er, etter min mening, bedre rent billedmessig når den ikke spilles i 3D.

Med mindre du foretrekker filmer fulle av klisjéer og dårlig skuespill, styr unna!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse