Annonse

Filminfo og video

Jon Skolmens Beste

Komiker og skuespiller Jon Skolmen har lang erfaring fra scenen og NRK. På rullebladet har han tre Chaplin- priser fra humorfestivalen i Montreux og en serie med morsomme filmer om selskapsreiser. Han har spilt revy, show og vært stand-up komiker. Han var med fra fjernsynets første år, og ble først kjent gjennom barne- tv, der han laget stor underholdning med en skrivemaskin og en persienne. Siden den gang har han utviklet seg til å bli en av landets mest folkekjære artister, og han er en av få norske komikere som har gjort det godt også i vårt naboland. Jons humor er preget av hjertevarme, menneskekunnskap og musikalitet. I 2009 mottok han Komiprisens hederspris.Jon Skolmen har aldri vært min favoritt. Jeg har funnet han så alt for masete. Joda, noen artige ting har han vært med i, men det er i hovedsak der han har spilt med andre som etter min mening innehar mer humor og sjarme enn hva Skolmen har. 74 minutter med Skolmen er mer enn nok for meg. Jeg så den sammen med en venninne som helt klart er mer fan av fyren enn hva jeg er, hun lo seg nesten tullete av alle hans påfunn og kommentarer. Selv flirte jeg mer av Trond-Viggo Torgersen, Harald Heide-Steen jr og Trond Kirkevaag. Og jeg fikk tilbakeblikk fra gammel barne-tv hvor Skolmen skrev på denne skrivemaskinen sin, med irriterendes musikk og pling hver gang han trykket på det som den gang var "enter".Selv om jeg ikke er fan av Skolmen må jeg jo si at mannen innehar store komiske talenter, og det er fullt forståelig at han har høstet de priser han har. Kanskje spesielt bra er The Nor-Way Broadcasting som han laget sammen med Trond Kirkevaag. Denne høstet Gullrosen, Chaplinprisen og presseprisen i Montreaux i 1976.

Jeg må jo innrømme da, at jeg blir sittende og flire av Skolmen selv innimellom. Og når venninna mi sitter ved siden av meg og ler så brusen kommer ut av nesa hennes, da flirer jeg enda mer. Så alt i alt ble dette en underholdende og absolutt festlig filmstund.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse